El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas demana un govern que guanyi a les urnes en lloc de ser cuinat als despatxos
  • CA

El cap de llista de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha exigit que el candidat més votat sugui investit president. “En aquest país, ja va sent hora que el Govern correspongui amb el vot de la gent”, en comptes de ser un Executiu “cuinat després en alguns despatxos”‘, ha exclamat davant de més d’un miler de persones congregades al pavelló Ferreries de Tortosa.

A parer seu, no és una qüestió “de legalitat o legitimitat” d’altres fórmules de govern, en referència al tripartit, sinó de la “força que necessita el pròxim Executiu per aixecar Catalunya”. “Per a què això sigui això sigui així, cal l’autoritat que donen les urnes, perquè en democràcia el rei i la reina són la gent”, ha afegit el líder nacionalista.

Mas ha afirmat que CiU no es queixa del que ha passat fins ara a Catalunya, però ha subratllat que molts catalans volen que el president sigui el cap de llista de la formació que obtingui més vots. “És com funciona la democràcia, no d’altres maneres”, ha remarcat el líder nacionalista.

El candidat també ha aprofitat l’ocasió per tornar a posar sobre la taula el compromís de convocar una cimera catalana per pactar una estratègia i exigir a Madrid un model similar al concert econòmic. La seva intenció és conformar un front comú català, a poder ser junt amb el PSC i el PPC, per obtenir un sistema que posi fi a l'”abús” fiscal que pateixen els catalans.

Mas també ha fet referència a les declaracions del líder d’ERC, Joan Puigcercós, que ahir va dir que a Andalusia no paga impostos “ni Déu”. “No fa falta ofendre als demés o fer plantejaments des de l’estòmac”, ha apuntat.

A més, ha carregat contra els republicans per fer veure que ara tenen “molta pressa” per convocar un referèndum d’autodeterminació i ha vaticinat que, si després de les eleccions del 28 de novembre poden reeditar el tripartit, Esquerra patirà un “atac d’amnèsia” i oblidarà la seva promesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa