El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas demana als immigrants que assumeixin els valors catalans
  • CA

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui als immigrants que assumeixin els valors catalans, com l’esperit de superació i l’esforç, la bona feina, la tolerància i el català, i participin en la construcció del futur de Catalunya.

“Jo us demano que entengueu Catalunya, el que significa. Integreu-vos plenament, feu-vos aquest país vostre. Estimeu-lo, defenseu-lo en tot allò que és propi. Defenseu-lo en el seu present i ajudeu-nos de cara als grans projectes de Catalunya”, ha reclamat Mas davant de més de 2.000 immigrants reunits al Barcelona Teatre Musical.

I ha afegit: “Apuntar-vos a aquest somni de país. Que demana Catalunya per acollir-vos? Demana que entengueu i us feu propis els valors que han fet aquest país al llarg dels segles”. I és que, segons Mas, Catalunya no és de castes, sinó que permet que tothom pugui encaixar i tenir una oportunitat, i ha al·legat que els catalans integren els nouvinguts més pel seu destí que pel seu origen.

I és que, segons Mas, només se sent estranger qui vol. I ha recordat que assumir els valors de Catalunya no implica que hagin de renunciar als seus orígens, i ho ha il·lustrat de la següent forma: “Si hagués d’exiliar-me continuaria sentint-me català. No se li pot demanar a ningú que renunciï als seus orígens, però també em sentiria d’aquell país i hagués fet el màxim esforç per entendre’l i estimar-lo”.

L’acte ha estat el més emotiu i multitudinari de la campanya, amb un públic entregat que no es cansava de cridar ‘Mas president’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa