El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas creu que els 80 km/h són un “element d’inseguretat”
  • CA

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha negat que els 80 km/h hagin reduït els accidents de trànsit i la mortalitat a les carreteres, perquè la reducció ha estat generalitzada a tot el país i no només a l’Àrea Metropolitana, i, per tant, s’ha reafirmat en la necessitat d’anul•lar aquesta limitació. És més, ha considerat que són un “element d’inseguretat”, perquè el conductor ha d’estar pendent del velocímetre i dels radars.

Crítiques a ICV

Durant una ‘mini Docsession’ sobre seguretat, Mas ha carregat durament contra la gestió d’ICV-EUiA al capdavant del Departament d’Interior. De fet ha donat la raó al candidat Joan Herrera, qui fa us dies va acusar la federació d’acabar amb el llegat ecosocialista: “Per una vegada li dono la raó a Herrera. Ara bé, no es tracta d’acabar amb el llegat, sinó de posar ordre en alguns temes que ha dirigit ICV i que han perjudicat el país”, ha argumentat.

El candidat de CiU ha posat alguns exemples de la mala gestió d’ICV-EUiA: la difusió de les imatges de les càmeres de seguretat de les comissaries o l’aprovació del codi ètic dels Mossos d’Esquadra. “Que un govern imposi un codi ètic a uns professionals no s’entén, perquè, per definició, els professionals s’aproven ells mateixos els codis ètics”, ha argumentat.

I ha afegit: “la policia no és ni d’esquerres, ni de dretes, ni verda, ni blava” i ha acusat els ecosocialistes de fer “propaganda ideològica a càrrec del desprestigi i de la desmoralització dels cossos de seguretat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa