El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas confirma que proposarà De Gispert presidenta del Parlament
  • CA

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquest avui la visibilitat que pot donar a la dona el fet que Núria de Gispert sigui la propera presidenta del Parlament, ja que seria la primera dona que ocupa aquest càrrec.

Mas ha participat en un dinar sobre igualtat amb unes sis-centes persones, on ha recordat que la primera llei que va fer Barack Obama en arribar a la presidència dels Estats Units va ser precisament per garantir igualtat en els salaris entre homes i dones.

El candidat convergent ha apostat per les polítiques en favor de la família i de discriminació positiva per afavorir la natalitat, i ha remarcat que els països més avançats del món les practiquen.

També ha destacat la importància de racionalitzar l’ús del temps, i ha apostat perquè la societat catalana imiti els horaris europeus, perquè aquest canvi, “o a Espanya el lidera Catalunya o no el liderarà ningú”.

Mas ha afegit que quan es parla d’igualtat no ha de ser només entre homes i dones, i ha apuntat també que també s’ha d’avançar molt pel que fa a la discriminació per raons d’orientació sexual.

Tot i que ha admès que s’han normalitzat moltes coses en aquest terreny, ha subratllat que l’objectiu ha de ser la normalitat, i que “l’orientació sexual no sigui excusa per qualsevol tipus de discriminació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa