Mas-Colell planteja que l'increment de taxes universitàries repercuteixi en més beques

Proposa que les taxes per a Cicles de Grau Superior i FP siguin d'entre un 10 i un 15% del cost total

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha plantejat que part de l'augment de les taxes universitàries serveixi per invertir en més beques. El conseller ha defensat la possibilitat d'augmentar les taxes però ha afegit que aquesta "revisió del sistema de preus" ha d'anar acompanyada d'un increment de les beques. En aquest punt ha dit que es podria aplicar models que ja són vigents a altres països i que fan que part dels diners de les taxes es destinin a beques universitàries.

"No estem parlant que els diners de les beques procedeixin de Madrid, algun dia, ni dels pressupostos generals, ja un poc fastiguejats", ha aclarit el conseller. "Res impedeix que les universitats tinguin fons propis de beques i s'alimentin de fons generats per les taxes", ha detallat Mas-Colell, i ha explicat que aquesta solució garantiria l'equitat d'accés a la universitat.

D'altra banda, ha dit que en el cas que finalment s'introduïssin taxes per als estudiants de Cicles de Grau Superior i Formació Professional aquestes podrien estar entre un 10 i un 15% del cost total.

 
 

Comentaris