El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas-Colell, nou conseller d’Economia i Puig d’Interior
  • CA

Es disparen les travesses: tots els mitjans de comunicació fan avui sudokus per desvetllar els noms del nou Govern. Els noms que més sonen són Irene Rigau, que assumiria la conselleria d’educació i Lluís Recoder, que assumiria Política Territorial i Obres Públiques. Aquest departament també inclouria Habitatge.

Segons l’Avui, Felip Puig no abandonaria la política ni se situaria en un organisme dependent de l’executiu, com el Port de Barcelona, sinó que se situaria al capdavant d’Interior, que aglutinaria també Governació, malgrat que les competències relacionades amb acció cívica dependrien de Benestar. D’altra banda, Josep Maria Pelegrí, assumiria agricultura.

Segons La Vanguardia, Andreu Mas-Colell es faria càrrec d’Economia que també assumiria el departament d’Universitats. Tot i així, l’Avui apunta que d’aquest últim departament se’n faria càrrec el socialcristià Antoni Castellà.

Segons l’Ara, la conselleria de cultura l’assumiria Rosa Maria Malet, Joana Ortega es faria càrrec de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals i Francesc Homs seria el secretari de Presidència.

Tot i així, tots coincideixen en destacar que Mas està duent aquesta tasca amb molta discreció i que hi poden haver canvis fins dilluns, quan el nou President prengui possessió. Segons La Vanguardia, Mas ja va comunicar ahir a cinc persones, una per una, que tenia decidit nomenar-les consellers.

De fet, Mas ha confirmat aquest matí en declaracions a TV3 que no acabarà de tancar els noms del seu Govern fins dilluns o dimarts, quan prengui possessió. El president investit de la Generalitat ha confirmat a TV3 que Francesc Homs tindrà una responsabilitat “molt important” en el Govern. No ha volgut concretar el càrrec però fonts de CiU el situen com a secretari general de Presidència.

També ha explicat que hi haurà entre dos i quatre independents sobre els dotze principals membres del Govern “comptant el president”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa