El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas canvia l’aposta: d’Espanya al món
  • CA

“Les principals energies que durant molts anys hem dedicat a intentar regenerar Espanya, ara hem de dirigir-les a situar Catalunya al món, després que el Tribunal Constitucional hagi tancat les portes a les aspiracions històriques del catalanisme polític”, ha dit avui el candidat de CiU, Artur Mas, en un acte amb dirigents polítics de tot el món.

En aquest canvi de mirada, segons Mas, Catalunya ha de tenir com a objectius per als propers anys: potenciar el corredor del Mediterrani i que Barcelona es converteixi en capital del Mediterrani. “Dins aquesta zona no hi ha un altre país que tingui la força que pot tenir Catalunya per exercir aquesta capitalitat”, ha subratllat.

Per la seva banda, el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reclamat la necessitat de recuperar el prestigi de Catalunya perdut els darrers anys per “incompetència i falta de lideratge”, quan en època de Jordi Pujol Catalunya era un referent del projecte de construcció d’Europa. I ha apostat per mantenir les oficines a l’exterior si són un instrument útil per les empreses, així com els casals catalans.

Finalment, CiU ha adquirit el compromís d’involucrar-se amb l’Àfrica subsahariana perquè Catalunya es darrers anys “no li ha dirigit l’atenció”.

Entre els assistents hi havia la president de la Internacional Liberal, Hans Van Baalen; el primer ministre de Bèlgica i president del grup ALDE en el Parlament Europeu, Guy Verhofsstadt; el ministre d’Estat per Assumpes Europeus d’Irlanda, Dick Roche; la presidenta del ELDR, Annemie Neyts-Uyttebroeck; el viceprimer ministre de Bèlgica, Dider Reynders; el líder polític del PLK de Kosovo, Gjreg Dedaj; el conseller del President de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré; Cristina Reyes del Partido Social Cristiano;la diputada del Scottish National Party, Linda Fabiani, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa