El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “Caldrà demostrar que se superen el 50% de vots independentistes”
  • CA

L’expresident de la Generalitat i actual president del PDECat, Artur Mas, ha defensat la determinació del seu successor al capdavant de l’executiu, Carles Puigdemont, per fer un referèndum, i ha demanat fer pinya entorn el seu full de ruta: “En aquesta pantalla democràtica haurem de demostrar que se superen el 50% de vots a favor de la independència”.

Mas també ha assegurat que la consulta del 9-N “no es va idear en un despatx”, sinó que va emanar de les mobilitzacions sobiranistes. Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’hagi enviat a judici a ell i a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau pels delictes de desobediència i prevaricació en aquell episodi.

“El 9N va ser fruit de moltes mobilitzacions multitudinàries que reclamaven un nou Estat per a Catalunya”, ha destacat en una conferència a Argentona (Barcelona), ha informat la seva oficina en un comunicat.

 

Mas ha assegurat que la reivindicació d’un Estat català persegueix que els ciutadans “puguin viure millor i no està pensat exclusivament per als independentistes”.

 

Per aquesta raó, ha cridat a “convèncer” els indecisos perquè se sumin a l’independentisme i així poder ampliar la base sobiranista i acreditar el suport de més de la meitat de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa