El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas avisa que Catalunya no pagarà les decisions unilaterals de l’Estat
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat que Catalunya no pagarà les mesures d’estalvi energètic adoptades unilateralment pel Govern central. Mas s’ha mostrat escèptic sobre l’efectivitat d’iniciatives com la reducció del límit de velocitat a 110 quilòmetres per hora, o el canvi de bombetes en l’enllumenat públic.

“El que nosaltres no farem és pagar les decisions que es prenen des de Madrid sense consultar-nos”, ha dit el president de la Generalitat. Mas es referia a la iniciativa del govern espanyol, que vol rebaixar el preu de mitjans de transport públic gestionats per comunitats o ajuntaments. “Volen prendre decisions d’estalvi energètic? Que ens les consultin i les prenem de manera conjunta”, ha reclamat durant la visita oficial que avui fa el president a Brussel•les.

Per la seva banda, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha coincidit que les mesures adoptades pel Govern són simbòliques i “no garanteixen cap eficàcia”.

Per altra banda Mas, ha celebrat des de Brussel·les que el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, reconegui els esforços de Catalunya per reduir el dèficit. Després d’haver-se reunit amb el cap de l’executiu comunitari, Mas ha confirmat que Barroso “

és conscient que el govern català està “aplicant les mesures que cal per reduir el dèficit públic”, tal com reclama Brussel·les. Mas també li ha demanat a Barroso que prioritzi el corredor mediterrani, una línia de tren que serviria per exportar les mercaderies catalanes a Europa, i l’ha animat a aprofitar la Unió pel Mediterrani, amb seu a Barcelona, per fer “front comú” a les revoltes del món àrab.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa