Mas aposta per aplicar el concert econòmic el 2013

El líder de CiU aposta per un model d'autonomia personal que substitueixi la llei de dependència

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha apostat aquest matí per aplicar el concert econòmic el 2013 en el cas que la negociació amb l'Estat, després de les eleccions generals de 2012, culmini amb èxit i Catalunya pugui administrar els seus propis recursos.

En un col·loqui sobre polítiques socials, Mas ha argumentat que si CiU governa després de les eleccions catalanes no pot plantejar ara aquesta negociació al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, "perquè li queda un any de vida".

Per aquesta raó, ha justificat que hauran d'iniciar les converses amb l'executiu que surti de les eleccions generals de 2012: "Serà quan tindrem la principal palanca de força per plantejar aquest tema, si és que se'ns necessita".

Malgrat les dificultats que comportarà la negociació, Mas considera lògic que si obtinguessin el concert econòmic en el transcurs de 2012 hauria d'aplicar-se a l'any següent, tal com passa amb tots els sistemes de finançament. El líder de CiU ha reconegut així que seria el panorama ideal perquè trauria Catalunya del "cafè per a tots".

Aposta per un model d'autonomia personal que substitueixi la llei de dependència

El candidat de CiU també s'ha compromès a regular un model català d'autonomia personal que substitueixi el marc estatal de la llei de dependència, que, segons la seva opinió, envaeix les competències en política social de Catalunya. Mas ha recordat que ja van pronosticar que no hi hauria diners per pagar totes les ajudes a la dependència i que era "discriminatòria" amb els catalans.

 
 

Comentaris