El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas anuncia el desbloqueig de més de 700 milions d’inversió en infraestructures
  • CA

Quan faltaven pocs minuts per dos quarts de sis de la tarda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat a la Moncloa per reunir-se amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, cinc anys després de la trobava per pactar l’Estatut de Catalunya. Després de 3 hores de “treball”, com ho ha definit Mas, la reunió entre els dos presidents ha acabat amb dos acords clars: l’executiu espanyol permetrà endeutar-se a la Generalitat i es desbloquejaran 759 milions d’inversió en infrastructures pendents des del 2008.

Durant la reunió, el president català ha exigit els 2.109 milions d’euros que l’Estat deu a Catalunya i ha donat per fet que la Generalitat s’endeutarà a curt termini entre 2.000 i 2.500 MEUR. Segons la seva opinió, “és molt possible” que algunes de les emissions de deute s’autoritzin fins i tot abans que s’aprovi el pla d’ajust català, mentre que altres s’autoritzarien després.A la posterior roda de premsa, Mas, que no demostrava la mateixa cara de satisfacció que el seu homòleg espanyol, ha dit que la reunió amb Zapatero no ha estat “protocol·lària” sinó que hi ha hagut un contingut dens.

Pel que fa als traspassos, Mas ha constatat que hi ha encara “molts pendents”, en concret, vint-i-nou. També ha posat sobre la taula sis traspassos que vol revisar, entre els quals sobresurt el de Rodalies i Regionals, aconseguit pel tripartit. CiU sempre va qualificar d’insuficient aquest traspàs perquè considera que es va fer sense la titularitat de trens, vies i estacions. “Veurem el resultats de les comissions bilaterals de les pròximes setmanes”.

Mas també ha traslladat al president espanyol la disposició de CiU a posar-se d’aliat seu en els vots al Congrés per fer crèixer l’economia. “Serem actius per impulsar iniciatives per ajudar al desenvolupament de les petites i mitjanes empreses”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa