Mas anima la "llibertat nacional de Catalunya"

Tots els assistents a l'acte d'inauguració de les "Quatre columnes" de Puig i Cadafalch han alabat l'"acte de reparació històrica i simbolisme"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha encoratjat avui la "llibertat nacional de Catalunya" com una de les aspiracions legítimes de la comunitat. El líder de CiU ha defensat  "el somni de molts ciutadans" durant la inauguració de les noves 'Quatre Columnes' davant del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona, davant de centenars de persones.

Mas ha lamentat les dificultats que pateix la comunitat actualment, però ha recordat que tot i que al llarg de la història a Catalunya "li han anat traient persones i institucions", el seu poble "sempre ha tingut energia i actius per seguir-hi endavant". "Encara ara, fa poc, intenten treure'ns les aspiracions legítimes", ha subratllat Mas, qui ha agraït que "el poble no vulgui posar límits a la llibertat".

El president del Govern ha estat acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i els alcaldables de CiU, ERC i ICV per Barcelona, Xavier Trias, Jordi Portabella i Ricard Gomà, entre d'altres representants polítics.

Els parlaments han arrencat amb els discursos de la coordinadora i el fundador de la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals. Tots dos han alabat l'"acte de reparació històrica i simbolisme" de les columnes, manifest de pedra de la catalanitat i el progrés, segons les seves paraules.

La intervenció del fundador de l'entitat, Enric Pedrosa, ha finalitzat amb una crida a la unitat política per aconseguir la independència de Catalunya, que han aplaudit tots els representants polítics presents menys els líders del PSC.

 
 

Comentaris