Mas: "Amb el Govern central hem marcat territori"

El president de la Generalitat diu que "no busquem la confrontació ni la buscarem, però no ens fa por haver-nos de confrontar si la situació ens hi porta"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta tarda un extens balanç dels primers 100 dies des de que CiU va arribar al Govern.

Mas ha dit que les decisions que s'han hagut de portar a terme durant aquests 3 primers mesos "no són fàcils" però que "hem volgut estar casats amb la veritat, encara que sigui dolorosa" i ha admès que el Govern no ha arribat als 100 dies "lluint".

Entre els principals eixos de que s'ha referit Mas hi destaquen "l'austeritat, l'estalvi i el control del dèficit" perquè, ha dit, "estem en una situació que no té precedents". El President ha afirmat que s'han reduït "un 20% els recursos dels departaments i un 23% dels càrrecs".

Pel que fa a la relació amb el Govern central, Mas ha deixat clar que "han marcat territori" i ha reivindicat els 1450 milions d'euros "que se'ns deuen". Per tal de rebaixar el 10%, el President ha ressaltat que "hem anat a Madrid a buscar els diners que ens deuen però també n'hem anat a buscar també als mercats".

En aquest sentit, ha advertit que el Govern no té por a la confrontació amb l'Estat. "No busquem la confrontació ni la buscarem, però no ens fa por haver-nos de confrontar si la situació ens hi porta",

Referint-se al pacte fiscal, Mas s'ha mostrat conscient que aquest és un dels punts bàsics del seu Govern i per això diu que "no podem renunciar a allò que és irrenunciable: que Catalunya tingui un pacte fiscal que funcioni com un concert econòmic."

Mas també ha volgut defensar que el Govern no vol acabar amb l'estat del benestar però ha admès que "s'ha de prioritzar"  serveis bàsics en l'àmbits de l'educació i la sanitat. El President també ha demanat l'ajuda de les altres formacions polítiques perquè "no podem fer les coses tot sols".

 
 

Comentaris