Mas adverteix que Catalunya s'enfrontarà a qualsevol intent espanyol d'homogeneïtzació

 Avisa al PP i al PSOE que el poble català reaccionarà davant qualsevol intent de retallada de l'autogovern

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit avui que Catalunya i el seu govern s'enfrontaran a qualsevol intent espanyol d'homogeneïtzació autonòmica. Ho ha dit durant el primer consell nacional de CDC celebrat després de les eleccions del 28-N, on ha subratllat que no sap si un Estat amb disset autonomies és viable o no, però "el que sí que és viable és Catalunya i la nació catalana". En aquest punt, s'ha dirigit a PP i a PSOE per advertir que toparan amb les institucions i el Govern, però també amb tot el poble català.

Mas ha reaccionat d'aquesta manera a les declaracions fetes aquest divendres per l'expresident espanyol José María Aznar i l'actual president, José Luis Rodríguez Zapatero. Aznar va assegurar que l'actual estat de les autonomies és "inviable", mentre Zapatero ultima un pla per uniformitzar territoris amb l'excusa de la crisi econòmica de fons.

En clau interna, ha constatat que la situació financera que deixa el tripartit és pitjor del que s'imaginava, i ha demanat sacrificis en els propers temps.

 
 

Comentaris