El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marta Pascal: “Els comuns han deixat desemparats els seus votants”
  • CA

 

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha lamentat el posicionament de Catalunya en Comú respecte del referèndum de l’1-O, que ha qualificat de “tou”. “Se’m fa estrany aquest posicionament i em fa pensar que això de la nova política només és una cortina de fum. Si els partits no saben entendre què demanen els ciutadans, s’anirà fent llarga la distància entre les cúpules dels partits i els seus votants”, ha argumentat en una entrevista al 3/24. En aquest sentit, Pascal ha assegurat “els comuns han deixat desemparats els seus votants” i ha acusat la cúpula d’estar “en clau espanyola i no catalana”.

 

Pascal també ha repassat diversos dels temes d’actualitat que afecten el seu partit, en especial la polèmica que va sorgir arran de la destitució de Jordi Baiget com a conseller. La coordinadora general del PDeCAT ha assegurat que dintre del partit caben tots els matisos i les opinions, “però en el context de saber cap a on anem. Des del punt de vista de musculatura interna hi ha d’haver molt de sentit de país i de partit, i a vegades s’han de prendre decisions difícils i complicades”.

També s’ha referit a les paraules de Mercè Conesa, que en una entrevista al TOT Sant Cugat expressava els seus dubtes sobre cap a on ens conduiria el procés. Pascal ha dit que Conesa està “compromesa” amb el procés i que ha deixat molt clar que posarà urnes al municipi del quan n’és l’alcaldessa.

 

Ha defensat també la decisió del partit d’apostar per fer primàries per escollir els seus líders polítics, i en aquesta qüestió també ha opinat sobre el fet que Puigdemont no es vulgui presentar com a president. “Puigdemont sempre ha dit que prenia el compromís dels 18 mesos i que no volia seguir com a candidat. Li respectem. Pot fer el que vulgui en el sentit més positiu del terme i és molt honest per part seva”. Pascal ha dit que no els interessa el ball de noms, i que per això han decidit introduir el mecanisme de les primàries.

 

Finalment, ha assegurat que hi ha unitat al seu partit, malgrat que hi hagi persones que tinguin dubtes: “Això no vol dir que hi hagi gent que necessiti molts arguments, i això encara ens fa més forts. Des de la centralitat i des de la convicció això es pot aconseguir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa