El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maroto (PP): “Puigdemont està portant Catalunya a un carrer sense sortida”
  • CA

 

 

El sotssecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat que el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, “està portant a Catalunya a un carrer sense sortida al tractar de forçar als funcionaris al fet que cometin una il·legalitat i desatenguin les seves obligacions”. Maroto ha afirmat que “la resposta airada” d’ahir dissabte del dirigent català “significa que el compromís de Rajoy de fer complir la llei a Catalunya, amb prudència però amb contundència, està funcionant. I si Puigdemont esperava trobar-se un president del govern de braços plegats davant el seu desafiament és que ni coneix a aquest president ni a aquest govern”.

Així mateix, el dirigent popular ha criticat les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “en relació a la posició del govern espanyol d’exigir un llistat de tots els comptes setmanals a Catalunya per saber si s’està cometent malversació o si els funcionaris estan sent obligats a prendre decisions en contra de la legalitat”. “Sánchez diu un dia que vol donar suport al govern de Rajoy perquè Puigdemont ha apostat per la il·legalitat i la imposició, i l’endemà, diu que és el govern d’Espanya el que vol imposar la llei a Catalunya“, ha retret.

 

“Cada dia diu una cosa diferent i ja no s’entén a si mateix”, ha afirmat Maroto que ha demanat a Sánchez “serietat perquè que el PSOE estigui en l’equidistància permanent amb el desafiament del referèndum només fa el ‘caldo gordo’ als independentistes”. Javier Maroto ha visitat aquest diumenge Pamplona per recórrer un tram del Camí de Santiago des de Pamplona fins a Cizur Menor i reivindicar així el “missatge de convivència, unitat i tolerància” que representa la ruta jacobea. Ha estat acompanyat pel secretari de Cultura i Participació social del PP, Emilio del Río, i la presidenta del PPN, Ana Beltrán, així com per diversos militants del partit.

Maroto ha destacat que el Camí de Santiago “és un important senyal d’identitat de la nostra cultura” i “de la nostra història” però també “del moment que vivim” com “un símbol molt rellevant de la manera d’entendre’s entre diferentes persones”. “Aquest missatge que la història del Camí de Santiago ens ha deixat és important per, com si fos un mirall, mostrar com les diferents sensibilitats polítiques al nostre país actuen de cara a la convivència, el respecte, les sensibilitats diferents i de cara a un país que, essent diferent, és un gran país”.

 

“Desgraciadament l’actualitat ens posa de manifest que hi ha qui fa tot el contrari del que aquells pelegrins feien” compartint el camí amb aquells que “pensaven diferent però que compartien un objectiu comú en el pelegrinatge fins a Santiago”, ha manifestat. “Ho veiem a Catalunya però ho veiem també en la resta d’Espanya. Ho veiem amb líders com Puigdemont, Pablo Iglesias o Pedro Sánchez”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa