El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maroto avisa que la unitat d’Espanya “es sotmetrà a debat” a la sessió d’investidura
  • CA

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha avisat que la unitat territorial d’Espanya “estarà sotmesa a debat” durant el ple d’investidura de la setmana vinent i ha assegurat que és “increïble” que es doni aquesta situació “a l’Espanya del 2019 i després de cinc-cents anys d’història”. Durant la cloenda de l’Escola d’Estiu del PP, Maroto ha carregat contra Pedro Sánchez per “tenir el suport de qui no creu en la unitat del país” i ha assegurat que el més important d’Espanya per al candidat a la presidència “és ell mateix”. En aquest sentit, ha assegurat que Sánchez els dies parells “s’embolica amb una bandera gegant d’Espanya”, mentre que els imparells al matí diu que la península ibèrica “són les nacions de Galicia, el País Basc, Catalunya i Espanya” i a la tarda “suma els seus vots als d’ERC a Badalona per fer fora el guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol”.

Maroto ha alertat que al debat d’investidura s’haurà d’escollir entre dos models de país. “O l’Espanya que vol malvendre Sánchez per continuar manant o la moderna, unida i amb grans reptes que vol impulsar el PP”, ha exposat, per afegir després que els populars tenen clar que volen respectar “totes” les lleis. Durant la seva intervenció, Maroto també ha demanat parlar de “reptes de futur” i ha pressionat per no “quedar atrapats” en la política de “qui ocupa els llocs”. Així, ha proposat parlar de digitalització i de medi ambient, que considera que són dos trets d’identitat del partit.

El president del PP basc i exministre de Sanitat, Alfonso Alonso, també ha intervingut a la cloenda de les jornades i ha recriminat al PNB que “estiguin asseguts esperant si Sánchez els truca” i ha assegurat que “estan desitjant” donar suport al govern del PSOE. Així, Alonso ha volgut deixar clar que el PNB “no és com el PP però nacionalista” perquè, segons ha afirmat, al PNB “no els importa que Podem posi en perill el desenvolupament de l’economia i hi hagi menys llibertat”.

Alonso també ha volgut reivindicar la figura de Miguel Ángel Blanco, mort per ETA fa 22 anys i de qui ve el nom de l’Escola d’Estiu del partit, i ha reivindicat la necessitat de “no resignar-se”. “Segur que Blanco passava por, com també en passava jo, però se sobreposava”, ha relatat Alonso, que ha afegit que “la llibertat compensava totes les pors”. En aquest sentit, ha animat els assistents a les jornades formatives a “no resignar-se mai”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa