Marlaska sobre les converses filtrades de Delgado: "Allò important no són les paraules, són els fets"

El ministre de l'Interior treu ferro a les declaracions on se la sent titllar-lo de "maricón" i reitera que el govern Sánchez és "feminista i cohesionat"

 

Fernando Grande Marlaska ha afirmat aquest dimarts sobre les converses filtrades de la seva companya de gabinet, la ministra de Justícia Dolores Delgado, que "allò important no són les paraules, són els fets". El ministre de l'Interior ha reaccionat d'aquesta manera als passadissos del Congrés davant els àudios enregistrats per l'excomissari José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva, on se sent la ministra criticar Marlaska i utilitzar contra ell epítets despectius com "maricón", al·ludint a la coneguda condició sexual del ministre. El titular de la cartera d'Interior ha tret ferro a l'assumpte defensant que el govern de Pedro Sánchez està "cohesionat", malgrat les nombroses veus polítiques que demanen la dimissió de Delgado per haver mentit sobre la relació amb Villarejo.

 

 

A preguntes dels periodistes Marlaska ha considerat que Delgado no s'ha de disculpar davant seu, perquè "per disculpar-se cal haver ofès o volgut ofendre". També ha assegurat que el govern de Sánchez és "feminista" i està "cohesionat", aprofitant per minimitzar la part de la conversa filtrada en què Delgado assegura preferir treballar amb homes, en un enregistrament de l'any 2009 quan era fiscal de l'Audiència Nacional. "No ens podem centrar en unes paraules en abstracte. Cal anar als fets, al que una persona és, representa i vol ser", ha reiterat Marlaska davant la insistència de la premsa. El ministre de l'Interior ha assegurat que pertànyer al govern Sánchez és "l'orgull més gran i també la responsabilitat més gran" que ha tingut mai i ha considerat l'executiu un "exemple" del que és Espanya, "un país divers i igual". Finalment, Fernando Grande Marlaska s'ha mostrat convençut que tots els ministres seguiran al seu "lloc de feina". 

 

Comentaris