Marlaska lloa "el currículum i bonhomia" d'Iceta per convèncer JxCAT i ERC

Destaca que "porta molt temps en la batalla" del diàleg, col·laboració i cooperació per normalitzar la situació a Catalunya

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat "el currículum i bonhomia" del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per ser president del Senat davant la resistència d'ERC i JxCat, que han amenaçat amb vetar-lo en el ple del 15 de maig, en el qual se celebrarà la votació. Grande-Marlaska, en declaracions als periodistes a Bilbao, ha posat en valor la proposta d'Iceta com a senador electe pel Parlament perquè "compleix tots els requisits" i considera que "poques persones tenen un currículum" com ell per poder ser escollit a la Cambra autonòmica catalana amb la finalitat de que pugui liderar el Senat. Al seu judici, "no hi ha dubte alguna que serà un magnífic president" a la Cambra alta, i ha insistit que té "el currículum, la bonhomia i tot" per exercir aquest càrrec. Quan ha estat preguntat per si creu que el líder del PSC, Miquel Iceta, pot ajudar a normalitzar la situació de Catalunya, ha assegurat que "tots" estan compromesos "en el diàleg, en la col·laboració i en la cooperació" per aconseguir aquest objectiu. "I, per descomptat, Miquel Iceta és una persona que, com a català i com a espanyol, porta molt temps en aquesta batalla", ha apuntat.

 

El ministre de l'Interior també s'ha referit al fet que el Tribunal Constitucional hagi autoritzat al president a l'exili Carles Puigdemont, així com als exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí, presentar-se com a candidats en les eleccions europees després rebutjar-se per unanimitat l'admissió a tràmit del recurs d'empara presentat per Ciutadans. "En un Estat de Dret hem d'estar a les resolucions dels nostres tribunals dels òrgans judicials competents, en aquest cas, el Tribunal Constitucional", ha conclòs.

 
 

Comentaris