El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska diu que no s’ha “immiscuït” en cap afer policial ni judicial
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, insisteix que no hi ha hagut “ingerències” ni s’ha “immiscuït” en cap afer policial ni judicial i que els canvis al seu departament es deuen “únicament i exclusivament” a la “lliure designació per formar equips de “confiança” i amb “neutralitat dels integrants”. “Als funcionaris els demanem confiança, imparcialitat, neutralitat i comunicació i als polítics, no ingerència”, ha afirmat durant la seva compareixença al Senat. Marlaska ha repetit pràcticament fil per randa les declaracions que va fer en roda de premsa aquest dimarts, després d’anunciar l’aprovació de l’últim tram de l’equiparació salarial de la policia.

La destitució de Pérez de los Cobos i les dimissions al cos de la Guàrdia Civil ha centrat bona part de les intervencions de l’oposició i alguns, com el PP, ha tornat a demanar la seva dimissió.

Els populars li han demanat de nou si havia ordenat que la directora general de la Guàrdia Civil truqués al coronel o per què li va perdre, de cop la confiança. El senador Fernando Martínez-Maillo li ha dit que hauria de dimitir perquè ha embrutat el nom de la Benemèrita al “mateix nivell que Roldán”. “Està sota investigació i això és molt greu en un ministre però encara més en un jutge”, ha afegit.

Marlaska ha evitat respondre a aquestes preguntes i ha esperat al final de la seva intervenció per respondre a les peticions de tots els grups. El ministre ha criticat que quan el PSOE fa canvis sempre “s’hi veu alguna cosa estranya” i “quan ho fa el PP és per més eficàcia”.

El titular d’Interior també ha defensat la seva trajectòria com a jutge durant més de 30 anys i ha dit que, tot i que sempre es poden creuar línies vermelles, “quan un porta 30 anys és més difícil”. En aquest sentit, ha tornat a dir que ell no conjuga “la paraula immiscuïr”: “Qui s’ho vulgui creure que s’ho cregui”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa