El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska deixa sense medalla però felicita els 6.041 Guàrdies Civils de l’1-O
  • CA
La Guàrdia Civil s'endú un votant de l'1-O

La Guàrdia Civil s’endú un votant de l’1-O

Sense medalla, però això sí felicitats. Així quedaran els 6.041 efectius de la Guàrdia Civil que van participar en l’operatiu contra el referèndum del Primer d’Octubre, entre els mesos de setembre i desembre de 2017. L’Associació Pro Guàrdia Civil (APROGC) ho ha anunciat després que el Portal de Transparència del govern espanyol els hagi respost una pregunta sobre les condecoracions i felicitacions per aturar “l’intent de secessió”.

 

En concret, l’APROGC preguntava el nombre d’efectius que van actuar en el desplegament, comptant els destinats a unitats a Catalunya. Així mateix, requeria el nombre de propostes per la condecoració de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil i de les felicitacions amb anotació i sense anotació.

 

La resposta, difosa per l’associació aquest dilluns, és tan breu com clara. Interior certifica que el número total d’efectius que van prendre part va ser de 6.041. D’aquests, el número de “propostes de felicitació ha estat de 5.134, de 3.044 amb anotació i 2.090 sense anotació”. “No s’ha efectuat cap proposta de condecoració de l’Ordre de Mèrit de la Guàrdia Civil pels membres d’aquest dispositiu”, anuncia la resposta.

 

L’APROGC no amaga la seva indignació i malestar perquè “després de l’esforç, sacrifici i extraordinari servei” els agents es queden sense medalles pensionades o que destaquen el “patrotisme” dels agents. Així mateix, s’empipen perquè no atorgar condecoracions no atorga mèrits per la promoció interna i “les felicitacions sense anotació, no tenen cap reflex a l’expedient personal dels Guàrdies Civils”. L’Associació es queixa que tampoc s’han condecorat els agents en motiu del 175 aniversari de la fundació de l’institut armat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa