El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska confirma que policies investigats per l’1-O han estat condecorats
  • CA

Investigats, però condecorats. Aquesta és la síntesi del ministeri de l’Interior que en un document del passat dos d’abril confirmava que havia condecorat funcionaris policials que estan investigats per l’actuació durant el Primer d’Octubre. El document és una resposta a una pregunta parlamentària prou concreta del diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, arran de les investigacions judicials per ús excessiu de la força durant el referèndum en jutjats catalans.

 

Concretament, el diputat abertzale demana saber si “des del ministeri de l’Interior s’ha condecorat a cap policia nacional que actualment sigui objecte d’investigació als tribunals”. La resposta a la “informació interessada” confirma la sospita que els han penjat una medalla. De fet “s’assenyala que el Ministre de l’Interior ha concedit l’ingrés a l’Ordre del Mèrit policial a distints funcionaris de policia en atenció als mèrits que concorren en els mateixos a proposta del Director General de la Policia”.

 

Fernando Grande Marlaska indica que han estat premiats en “considerar-los compresos en els articles 4, 5, 6, 7 i 8 de la Llei 5/1964 de 29 d’abril, sobre condecoracions policials. Les condecoracions recollides en aquesta llei estan previstes sobretot pels efectius que “practiquin actes de rellevant importància en defensa de l’ordre”.  Així mateix premia els que protagonitzen actes que milloren el “prestigi de la corporació”.  També s’inclou com al·legat de premi “dirigir o realitzar algun servei de transcendental importàcia, que recaigui en el prestigi de la Coporació posant de manifest excepcional s qualitats de patriotisme, lleialtat o abnegació. De fet, Marlaska va anunciar el passat febrer que condecoraria 320 agents pr la seva actuació durant l’Operació Ícaro, el dispositiu contra les protestes arran de la sentència del procés.

La resposta de Marlaska on admet la condecoració dels policies investigats per l'1-O

La resposta de Marlaska on admet la condecoració dels policies investigats per l’1-O Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa