El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska amenaça “l’independentisme radical” amb la presó
  • CA

Aplicarem a l’independentisme violent el codi penal amb tota la seva contundència”. Així de clar s’ha mostrat aquest divendres el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, en una roda de premsa per valorar la situació actual a Catalunya. “Es preveuen penes de fins a sis anys de presó”, ha amenaçat, a més d’avisar que aquesta aplicació de la llei espanyola també pot caure “contra l’independentisme que actua fora de la llei”.

Amb un to de veu més punyent que en les ocasions anteriors, el ministre ha volgut deixar clar que l’Estat “té preparats els dispositius policials per fer front a la violència de l’independentisme radical”. En aquest sentit, ha volgut respondre l’avís dels Comitès de Defensa de la República (CDR) d’acampar de manera indefinida al Passeig de Gràcia. Marlaska ha dit que el seu govern considera el centre de Barcelona una “infraestructura crítica” i per aquest motiu vetllarà per la seva “seguretat” i perquè els ciutadans “puguin exercir els seus drets amb llibertat” circulant pel centre de Barcelona.

foto 3561385

Fernando Grande-Marlaska

El ministre ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que faci una condemna “expressa i clara contra l’independentisme violent”, desestimant així les innumerables vegades que el cap del Govern català ha carregat contra les persones que aquesta setmana s’han enfrontat a la policia als carrers de Catalunya.

Marlaska ha volgut distingir les dues manifestacions d’aquest divendres. La primera, cívica i pacífica, ha estat per ell una demostració que a Espanya es respecta el dret de vaga i que la gent pot sortir al carrer a exercir els seus drets, com el de manifestació. Però ha carregat durament contra els independentistes i antifeixistes que durant la setmana han causat aldarulls a la nit per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. “Els qui avui han volgut exercir el dret de vaga i manifestació ho han pogut fer amb llibertat, però els que vulneren la llibertat democràtica es troben amb l’exercici contundent de la llei”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa