El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
María Luisa Carcedo, nova ministra de Sanitat
  • CA

 

María Luisa Carcedo Roces, fins ara alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, serà la nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social del Govern de Pedro Sánchez.

 

Nascuda a Astúries l’any 1953, és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat d’Oviedo i diplomada en Medicina d’empresa per l’Escola Nacional de Medicina del Treball. Va treballar com a metgessa d’Atenció Primària del Servei de Salut del Principat d’Astúries, a Sotrondio i al Centre de Salut del Natahoyo de Gijón.

 

Entre 1984 i 1991, Carcedo va assumir responsabilitats de gestió en l’àmbit regional asturià, primer com a directora de l’Àrea Sanitària del Valle del Nalón, de l’Insalud, i després com a directora general de Salut Pública del Principat d’Astúries. Va ser diputada en la Junta General del Principat i consellera de Medi Ambient i Urbanisme.

 

Va exercir de portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Junta General del Principat d’Astúries. Va ser elegida diputada al Congrés dels Diputats per Astúries en la VIII i X legislatures, i senadora per designació de la Junta General del Principat d’Astúries entre 2015 i 2018; i va ser presidenta de l’Agència d’Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis entre 2008 i 2011.

 

Des del 21 de juny és alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil. Fins ara, formava part de la Comissió Executiva Federal del PSOE com a Secretària Executiva de Sanitat i Consum. El seu nomenament sortirà publicat dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa