El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Margallo: “Es podria arribar a parlar de Catalunya com a ‘nació cultural o històrica'”
  • CA

 

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha dit avui que “es podria arribar a parlar de Catalunya com a ‘nació cultural o històrica'”, tot i que ha matisat que “sempre i quan això no doni dret a la secessió”. En una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Margallo ha reconegut que amb Catalunya “tenim un problema amb el sistema de finançament”.

 

Sobre el referèndum que vol celebrar el Govern, el ministre espanyol ha assegurat que no pot fer-se “mentre no canviï la Constitució”, i ha deixat clar que un RUI “és impossible. No es pot fer”. Alhora, ha argumentat que a Catalunya “no es pot aplicar el cas d’Escòcia, perquè les constitucions del Regne Unit i l’espanyola són diferents”.

Durant l’entrevista, García-Margallo també s’ha mostrat contundebt assegurant que “a mi Catalunya em pertany tant com a qualsevol altre espanyol”.

 

 

Augura l’abstenció del PSOE

 

Margallo ha donat per fet que abans que acabi l’octubre s’haurà constituït un nou govern espanyol. “No en tinc cap dubte”, ha assegurat. El titular d’Exteriors no ha confirmat l’abstenció del PSOE però considera que “el sentit comú, la racionalitat, i el patriotisme aconsellen” que els socialistes “deixin governar” el PP, que va guanyar les eleccions del 26-J, ha recordat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa