El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Margallo: “El partit de Catalunya no es juga a casa, sinó fora”
  • CA

 

En un dinar-col·loqui organitzat pel Club Siglo XXI, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha assegurat que “el partit de Catalunya no es juga a casa sinó fora”, fent referència que en cas d’una hipotètica declaració d’independència de Catalunya només tindria èxit si aquesta rebés el reconeixement internacional. 

 

Ho ha explicat però després de recòneixer que la diplomàcia espanyola s’està esforçant de valent per “desactivar el procés” des dels estaments internacionals

El ministre ha assegurat també que fins ara no hi ha hagut “cap necessitat” d’aplicar l’article 155 de la Constitució davant el desafiament sobiranista a Catalunya i ha afegit que es farà quan “calgui aplicar-lo”. Al seu entendre, no cal “matar mosques a canonades”.

 

El cap de la Diplomàcia espanyola ha explicat que el 155 és un precepte de garantia constitucional, “còpia exacta de la Llei Federal de Bonn”, i s’aplicarà “quan calgui aplicar-lo”. “Però aquí com en tot, no cal matar mosques a canonades”, ha assegurat, per insistir que no cal utilitzar aquest article si es pot aconseguir per altres vies el mateix objectiu de “privar de validesa” als actes que siguin contraris a la Constitució.

 

Aquest article de la Carta Magna suposaria la pràctica suspensió de la autonomia davant el full de ruta independentista que impulsa el Govern de la Generalitat. Margallo ha indicat que en política, com en la vida, cal aplicar un “principi de gradualisme i proporcionalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa