El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marco (Método 3) assegura que hi ha una ‘operació Catalunya’ a l’estil McCarthy
  • CA

 

L’exdirector de l’empresa de detectius Método 3, Francisco Marco, ha assegurat aquest dimecres davant del Parlament que hi ha una ‘operació Catalunya’ contra polítics independentistes “al més pur estil McCarthy”. “Qui aixeca un dit i diu independència, aquest és investigat”, ha insistit davant la comissió de la Cambra catalana sobre l’anomenada ‘operació Catalunya’, comparant el suposat atac a l’independentisme amb la ‘caça de bruixes’ dels anys 40 i 50 als Estats Units cap als sospitosos de ser comunistes.

També ha carregat contra l’expresidenta del PP català Alícia Sánchez Camacho titllant-la de “mentidera” i insistint que ella va consentir que la gravessin al restaurant La Camarga de Barcelona en el dinar amb Victòria Álvarez, examant de Jordi Pujol Ferrusola. “La gravació de la Camarga era legal i consentida. Jo l’he anomenat deu vegades mentidera. M’ha posat una querella?”, ha recalcat Marco, sobre el paper de l’exlíder popular en aquell dinar.

 

També ha assegurat que els advocats de Camacho el van pressionar perquè arribés a un acord i tancar el procés judicial, i ha assegurat que el van amenaçar amb “aixafar-lo com un escarabat” si no signava. Les acusacions de Marco contra Camacho i l’exministre Jorge Fernández per l’Operació Catalunya’ ha generat una picabaralla amb els diputats del PP Esperanza García i Sergio Santamaría que ha obligat a intervenir diverses vegades a la presidenta de la comissió, Alba Vergés (JxSí).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa