El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena uneix partits independentistes més enllà de Catalunya
  • CA

Senyal d’unitat encara que només sigui simbòlica i, en certa manera, inèdita. Els partits independentistes catalans així com altres de la resta de l’Estat han signat aquest matí una declaració conjunta contra la sentència del procés, al defensa del dret a l’autodeterminació i amb la que esperonen internacionalitzar el conflicte. En un acte a la Llotja del Mar de Barcelona, seu que porta el títol del document, la CUP, la Crida, JxCAT, ERC, Demòcrates, Mes, Més Mallorca, Mes Menorca, Bildu, Bloque Galego, Esquerra Valenciana, República Valencia i PDeCAT han estampat la seva signatura.

 

El document, tot i que poc concret i pragmàtic, sí que s’erigeix com un punt d’unitat més enllà de l’independentisme català fins al punt que troba la solidaritat d’altres formacions polítiques de l’Estat. L’esperó de la Declaració és la sentència del procés que defineixen com “ la greu restricció” que  “imprimirà a l’acció política d’ara en endavant”. Així mateix consideren que tindrà “greus efectes en l’exercici dels drets fonamentals”. En aquest marc les formacions “constanten” la necessitat d’un acord polític en la defensa de la democràcia.

 

En aquest sentit, els signants es conjuren per a defensar El dret a l’autodeterminació dels nostres pobles; el caràcter democràtic i pacífic de tota la nostra acció política; La llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades; les llibertats civils i polítiques així com les “polítiques socials i econòmiques que permetin el progrés dels nostres pobles”. A més, el manifest clama per internacionalitzar el conflicte, en línia amb el document de treball que la CUP va proposar dilluns als càrrecs electes independentistes i sobiranistes reunits a les Cotxeres de Sants. 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa