Marchena uneix partits independentistes més enllà de Catalunya

Del Bloque Galego a Demòcrates apel·len a la comunitat internacional

Senyal d’unitat encara que només sigui simbòlica i, en certa manera, inèdita. Els partits independentistes catalans així com altres de la resta de l’Estat han signat aquest matí una declaració conjunta contra la sentència del procés, al defensa del dret a l’autodeterminació i amb la que esperonen internacionalitzar el conflicte. En un acte a la Llotja del Mar de Barcelona, seu que porta el títol del document, la CUP, la Crida, JxCAT, ERC, Demòcrates, Mes, Més Mallorca, Mes Menorca, Bildu, Bloque Galego, Esquerra Valenciana, República Valencia i PDeCAT han estampat la seva signatura.

 

El document, tot i que poc concret i pragmàtic, sí que s’erigeix com un punt d’unitat més enllà de l’independentisme català fins al punt que troba la solidaritat d’altres formacions polítiques de l’Estat. L’esperó de la Declaració és la sentència del procés que defineixen com “ la greu restricció” que  “imprimirà a l'acció política d'ara en endavant”. Així mateix consideren que tindrà “greus efectes en l’exercici dels drets fonamentals”. En aquest marc les formacions “constanten” la necessitat d’un acord polític en la defensa de la democràcia.

 

 

En aquest sentit, els signants es conjuren per a defensar El dret a l'autodeterminació dels nostres pobles; el caràcter democràtic i pacífic de tota la nostra acció política; La llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades; les llibertats civils i polítiques així com les “polítiques socials i econòmiques que permetin el progrés dels nostres pobles”. A més, el manifest clama per internacionalitzar el conflicte, en línia amb el document de treball que la CUP va proposar dilluns als càrrecs electes independentistes i sobiranistes reunits a les Cotxeres de Sants. 

 

 

 

 

 

Comentaris (6)
A los demás indepes la independencia de Cataluña les interesa tanto como un palo pinchado en una mierda reseca por el sol mediterráneo. Fa 3 mesos
La cuestión es debatir quien tiene el palo más largo y la mierda más gorda.
Con Otegi en primera fila, cómo mínimo la republiqueta tardará 305 años más. Fa 3 mesos
Mala pinta;corruptos del 3%, abogados ex-terroristas, único reconocimiento de terroristas y sindicalista asesino; en otras palabras lo mejorcito de cada casa.
D'indecens n'és el mon plè Fa 3 mesos
Ai nena, Marchena quina pena.
Manel Fa 3 mesos
La justicia franquista borbònic represiva , ja és famosa a tot el món per sinverguença
Ferran Fa 3 mesos
BRAVO hay que continuar por este camino!!!
JoanC Fa 3 mesos
Endevant, així tothom unit. De tota espanya. Tots aplegats.