Marchena troba "una pena" les filtracions de la sentència però considera que “no es poden evitar”

El president del tribunal que ha jutjat els presos polítics confirma que el veredicte es farà públic dilluns o dimarts

El president del tribunal que ha jutjat els presos polítics independentistes al Suprem, Manuel Marchena, s’ha mostrat aquest dissabte disgustat per les filtracions de la sentència. “És una pena, però en una sentència que passa per dotze persones no es poden evitar”, ha admès en una conversa amb periodistes durant la recepció del Dia de la Hispanitat al Palau d'Orient de Madrid. El jutge no ha volgut confirmar les informacions que preveuen una condemna per sedició i malversació però no per rebel·lió perquè “una sentència no està acabada fins que l’últim magistrat la signa”, fins al “darrer minut”. “No puc confirmar una filtració, seria una insensatesa”, ha advertit el magistrat, que confia fer públic el veredicte aquest dilluns o dimarts.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat que compareixerà per valorar la sentència. Sánchez ha assegurat que encara no coneix el veredicte del Suprem i que no en pot opinar. “Hem previst tots els escenaris possibles” de reacció independentista a la sentència, ha explicat el president espanyol, que ha valorat com a “molt positiva” la coordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb els Mossos d’Esquadra i ha advertit que “es garantirà el dret de manifestació, però també els drets dels que no es volen manifestar”. Els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya “actuaran amb proporcionalitat, segons l’escenari, i amb fermesa democràtica”, ha amenaçat Sánchez. “Crec que des del 2017 tots hem après i les institucions catalanes també”, ha afegit.

 

També el ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha elogiat la “molt bona” coordinació amb els Mossos d’Esquadra i ha demanat “cautela”, tot i que no tem que es produeixin disturbis. “Espero que a Catalunya s’acati la resolució dictada pel més alt tribunal, estem en un estat de dret amb estàndards democràtics de primer ordre”, ha recordat. La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha lamentat, com Marchena, les filtracions i ha insistit que “en un estat de dret les sentències judicials han de ser acatades”.

 

Comentaris (9)
bon cop de falç Fa 4 mesos
només els podeu filtrar vosaltres.. no fem comèdia..
Guaita ! Fa 4 mesos
Las sentencias se comunicarán el 15 de octubre, aniversario de la ejecución del MHPresident Lluís Companys
2019 Fa 4 mesos
Espero que alguien te juzge a ti i solo pido que te hagan lo mismo
Telly Savallas Fa 4 mesos
Li ha faltat dir... no es poden avitar en un pais de pandereta
Miquel Fa 4 mesos
Qui ho diu que les filtracions no es poden evitar? Ells el jutges i tota la tropa d'infiltrats, filtracions interessades, globus sonda, crear opinions maldestres i un llarg etc. són responsabilitat dels " jutges" hi poso cometes, perquè no és mereixen res més.
Vicenç Ramoneda Fa 4 mesos
Que les filtracions no es poden evitar? Però, si són ells els primers interessats en filtrar-les.
Cor Fa 4 mesos
Per tant les confirma.
Portuguez Fa 4 mesos
O eterno ridiculo castelhano... como se estes nacionalistas retrogrados, violentos, e repressores, resistissem a publicitar a sentença que pretendem humilhante contra a Catalunha no Dia da Raça franquista, depositando tão "alto" feito aos pés do altar da sanguinária e sempre rota Deusa Hespanha tão cara aos tintinescos e ridiculos tricornios paratotalitários do seu nacional-supremacismo de sempre. Enfim, desejo um bom dia a todos do "Hispania has ruled the world", apesar do seu ignorante
Català a Mallorca Fa 4 mesos
Els drets dels qui no es manifesten? Xo que es pensen que anirem casa x casa a treure dels cabells als unionistes x cremar-los a la plaça??!!! És de traca.....