Marchena passa l’ITV

El magistrat s’ha de presentar de nou a president de Sala perquè el mandat li caduca el 27 d’Octubre

Manuel Marchena, president de la Sala Penal del Tribunal Suprem i dels magistrats que van jutjar el procés, ha de tornar a fer oposicions. El proper 27 d’Octubre expirarà el seu mandat de cinc anys i per tant, la presidència quedarà vacant. Fonts del Suprem, però, asseguren que la intenció del magistrat es tornar-se a presentar.

 

 

De fet, les clàusules de la nova convocatòria aprovades ja per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial  l’ajuden en repetir el càrrec. La condició és que els candidats han de ser magistrats en servei actiu o de serveis especials amb, com a mínim, tres anys d’antigüetat en la categoria de “magistrats dels Tribunal Suprem”. Una condició que constreny el número de convocants.

 

 

Els candidats hauran de passar per un tràmit d’audiència públic i el plenari del CGPJ decidirà amb una votació. Tot apunta que Marchena, ara per ara, repetirà en el càrrec. Un dels requisits principals per poder concórrer a la reelecció és aportar tres resolucions seleccionades que “consideri especialment reveladores de rellevància jurídica i significativa qualitat tècnica”. A la vista dels discursos de l’obertura de l’any judicial del passat 9 de setembre indiquen que, sens dubte, serà la resolució o sentència del “segle”.

 

Marchena però no és l’únic protagonista dels canvis en la composició del nou Suprem. El CGPJ també ha convocat una plaça per suplir la baixa del magistrat Luciano Varela, jubilat des del 9 de maig però en situació activa com a magistrat integrant en el Tribunal del Suprem. També s’han convocat dues places més pel torn de juristes i pel torn general.

 

 

Comentaris (2)
X*2 Fa 5 mesos
Si es presentès a Europa segur que el fotarien al carrer, pero en la merda de la dictadura borbónico-franquista espanyola es posble que el facin sant feixista
Lisa Fa 5 mesos
Això de que Marchena repetirà en el càrrec, potser depèn de la sentència, si la trobant prou escarmentadora, segurament seguirà i amb un bon augment de sou!