El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena envia la petició d’indult de la Lliga al ministre de Justícia
  • CA

La petició d’indult als presos polítics registrada pel partit Lliga Democràtica ja és sobre la taula del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. Segons ha pogut saber el Món, la Sala Segona del Tribunal Suprem, que presideix Manuel Marchena, va emetre el passat 2 d’Octubre la diligència d’ordenació de  l’indult, donant-lo per rebut  i remetre’l al ministeri de Justícia per tal que en comenci la tramitació

Segons la diligència, a la que ha tingut accés El Món, el Suprem ha remès a la Fiscalia del Tribunal així com a l’acusació particular, l’inici de la tramitació de l’indult. Segons el Tribunal, la petició signada per la lletrada Sílvia Requena, en nom d’Astrid Barrio, com a presidenta de Lliga Democràtica, ha complert amb la forma establerta a la llei de 18 de juny de 1870, que regula aquesta mesura de gràcia. 

La petició d’indult és per tots els presos i condemnats en la sentència del procés encara que no tinguin penes de presó -Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila i Josep Rull-. L’argumentació de la Lliga es basa en la recerca de la “reconciliació” i en l’argument que l’indult “reforça l’estat de dret”. Ara bé, el partit admet al Tribunal Suprem que hi ha un “obstacle” a la petició i és el lema “ho tornarem a fer”. Però, la Lliga assegura que no és un problema perquè la “societat catalana” ja ha entès que van “fabular”.

La diligència d'ordenació dels indults

La diligència d’ordenació dels indults Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa