Marc Bertomeu deixa l'executiva de Podem Catalunya

Denucia que l'acomiadament disciplinari de la seva feina com a assessor de SíQueEsPot es va fer "imputant-me fets falsos"

 

 

El secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha deixat aquest dimecres el Consell Ciutadà Autonòmic --l'executiva del partit a Catalunya-- juntament amb la membre de la direcció Nazaret Troya, han explicat a Europa Press fonts del partit, encara que manté el seu càrrec a la capital catalana. En la carta de dimissió que ha presentat Bertomeu, a la qual ha tingut accés Europa Press, resumeix els motius de la seva decisió i un d'ells és que considera que el Consell Ciutadà català està "suprimit de facto per deixar pas a una estructura informal de presa de decisions que fluctuen segons conveniència del consell de coordinació" dirigit pel secretari general, Albano-Dante Fachin.

 

 

 

 

En el document, Bertomeu subratlla la seva "discrepància en la línia política determinada pel Consell de Coordinació respecte a la confluència Un País en Comú i respecte al tema nacional" com un altre dels motius pels quals deixa el càrrec. Sobre confluir amb els 'comuns' incideix que el resultat d'una assemblea ciutadana serveix tant per confluir com per trencar "segons convé" i en l'assumpte nacional català considera que es determina la posició de Podem --amb la qual destaca que està en profund desacord-- sense utilitzar els canals orgànics com el propi Consell o una Assemblea Ciutadana. "Finalment, per les males pràctiques laborals que ha practicat l'actual direcció contra la meva persona", exposa en referència a l'acomiadament disciplinari de la seva feina com a assessor de SíQueEsPot en el Parlament imputant-li fets que afirma que són falsos.

A més, lamenta que la direcció de Podem no té voluntat de conciliació com li va manifestar el dilluns en una reunió sobre este tema, malgrat la seva disposició a dialogar amb ells: "Em veig obligat a recórrer al jutjat, en contra de la meva voluntat", afegeix. Bertomeu i Nazaret van entrar en el consell en la llista de Jèssica Albiach, que també va deixar l'executiva del partit a Catalunya per saltar a la direcció nacional de la formació de la mà d'Íñigo Errejón en l'Assemblea Vistalegre II.

 

 

 

 

Juntament amb Albiach, Bertomeu va presentar una llista a l'adreça del nou partit dels 'comuns', Catalunya en Comú, aconseguint entrar en la cúpula, malgrat que la direcció de Podem Catalunya va decidir no confluir en el nou partit de l'esquerra catalana i es va quedar al marge del projecte. Bertomeu exercia funcions d'assessor del grup SíQueEsPot en el Parlament, però va ser cessat per la direcció de Podem Catalunya -membre del grup juntament amb ICV i EUiA- encara que ha continuat treballant de forma voluntària per al grup fins avui.

 

Comentaris