Maragall valora els "senyals de fum" del govern espanyol sobre els presos però reclama "passos"

El conseller d'Afers Exteriors considera "insuportable i inacceptable" que es prolongui la presó i admet que la societat catalana està "ferida de manera intensa"

 

L'encara conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, reconeix el valor de les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, a favor de no allargar la presó preventiva si el judici s'endarrereix, però reclama que es vagi més enllà dels "senyals de fum i gesticulacions" i es donin "passos". En una entrevista a TVE, Maragall reclama que a partir d'ara hi hagi "moviments" i ha considerat "insuportable i inacceptable" que es prolongui la presó i l'exili. Davant d'aquesta situació, ha assegurat que la societat catalana està "ferida d'una manera intensa" i demana una reforma del sistema judicial.

 

"És parlar, és declarar, però moviments? S'ha donat algun pas? Aprecio i reconec el valor de les declaracions de Calvo, però el que em sembla exigible és que a partir d'ara apareguin moviments i passos cap a aquesta direcció", ha afirmat. Segons el conseller, el Govern està actuant amb "absoluta responsabilitat institucional" tenint en compte la situació actual que ha qualificat "d'inacceptable i insuportable". Maragall ha assegurat que cada dia que passa, la presó i l'exili és un pes afegit molt difícil de suportar que genera impaciència. "Aquestes senyals de fum, gesticulacions o missatges són benvinguts, però anem-hi ja", ha conclòs. Maragall ha opinat que el concepte de separació de poders mereix tot el respecte però, en canvi, ha defensat que mereixen "zero" respecte les sentències concretes que no són judicials sinó "precuinades i carregades d'ideologia des del primer moment".

 

 

Per a Maragall, hi ha evidències judicials acumulades que indiquen que és un cas de "perversió i distorsió". Davant d'aquesta situació, ha apostat per una reforma del sistema judicial argumentant que el cas de l'1-O és un "indicador" de fins a quin punt el sistema ha evolucionat "en el pitjor dels sentits".

 

Comentaris