Maragall retreu a Sánchez que no hagi pres "cap risc polític" amb Catalunya

El conseller d'Acció Exterior acusa Cs de promoure la "confrontació" per impedir un clima de diàleg entre govern català i espanyol

 

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que encara no hagi pres "cap risc polític" amb la qüestió catalana. En una entrevista a Onda Vasca, el conseller ha lamentat que hagi canviat la música però que la lletra "continuï sent la mateixa". "Ja no n'hi ha prou amb bones intencions, no és suficient perquè aquesta tardor no sigui calenta", ha avisat. D'altra banda, el conseller ha carregat contra Cs per la polèmica pels llaços grocs i ha acusat el partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas de voler promoure la "confrontació" a la societat catalana per crear una "imatge de violència" que serveixi per acreditar acusacions com les de rebel·lió i perquè volen, segons Maragall, impedir un "eventual clima de diàleg" entre institucions. Una via del diàleg que, per al conseller, està sobre la taula però encara està per veure si pot "cristal·litzar".

 

 

Maragall ha rebutjat l'aposta de millorar l'autogovern del govern de Sánchez i ha afegit que "fins i tot ell sap que no és una mínima aproximació a quina és la situació i el punt en el qual ha arribat Catalunya". Segons el conseller, aquest tipus de "retòrica i vaguetats" no només no serveixen sinó que actuen "en sentit contrari". El conseller d'Acció Exterior ha celebrat la importància del gest del lehendakari Iñigo Urkullu, que aquest estiu ha visitat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners. Ho ha considerat com un "element de risc democràtic" i ha demanat que altres "demòcrates d'Espanya" segueixin el seu exemple. A més, Maragall ha alertat que no hi haurà un "diàleg definitiu ni resultats reals" fins que no hi hagi una solució per als "presos polítics i exiliats".

 

Comentaris