El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maragall reitera el seu rebuig a un relleu en el PSC dirigit pels capitans
  • CA

El diputat del PSC al Parlament i exconseller d’Educació Ernest Maragall ha reiterat el rebuig que després del congrés de tardor del PSC hagi un relleu en la direcció del partit teledirigit per l’actual cúpula liderada per José Montilla.

“Els canvis des de dalt no són canvis”, assegura Maragall en un apunt en el bloc ‘federalisme.cat’, qui així, torna a posicionar-se en contra de la continuïtat dels capitans metropolitans, just en un moment en el qual sembla que prengui força la hipòtesi de Miquel Iceta com a relleu de Montilla al capdavant del PSC.

Maragall ha assegurat que no aspira a seguir pertanyent a la cúpula del PSC i que des de fa cinc anys no té hi “res a veure”.Ha defensat la seva llibertat de dir el que pensi sobre el partit, tant internament com públicament, i en una cita al cantautor Raimon, ha dit: “Millor no ser entès que restar callat”.

Maragall ha negat estar redactant un manifest precongressual de l’anomenat ‘sector catalanista’ del partit.”No sóc el promotor de cap moviment organitzat i, encara menys, autor de cap document en nom d’un grup d’exconsellers i alcaldes”, ha afegit.

Maragall ha tornat a enumerar els reptes que té sobre la taula el socialisme català: veu pròpia i vot propi del PSC, nova relació amb el PSOE perquè els socialistes catalans siguin realment un “partit plenament sobirà”, una Espanya plurinacional i federal, un nou finançament i la recuperació de l’autogovern que preveia l’Estatut abans de la retallada del Tribunal Constitucional (TC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa