El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maragall està “convençut” de trobar “aviat” una solució al recurs de Borrell
  • CA

 

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, s’ha mostrat aquest dimecres “convençut” que podrà trobar una solució “aviat” al recurs anunciat pel ministre espanyol Josep Borrell per la reobertura de les delegacions. En declaracions a la premsa des de Berlín, on ha reobert la delegació a Alemanya, Maragall ha lamentat el “vici tribunalístic” del govern espanyol i ha criticat que “sembla que la seva manera d’entendre el diàleg hagi d’incloure en alguna mesura accions d’intimidació”. Amb tot, ha indicat que confia en solucionar aquesta qüestió “als tribunals” o “abans, si pot ser”. De fet, Maragall ha explicat que ha plantejat a la ministra Meritxell Batet “convocar ja una reunió de la subcomissió d’acció exterior” per discutir la qüestió de les delegacions i no ha descartat arribar a un acord polític sobre el tema que freni el recurs judicial.

 

La Generalitat ha reobert aquest dimecres a Alemanya la primera delegació catalana a l’exterior tancada durant la intervenció del govern espanyol sota el 155. El conseller d’Acció Exterior ha viatjat fins a Berlín per tornar a obrir aquesta seu del govern català.

 

La seu a Berlín tindrà continuïtat en el lideratge respecte a l’anterior legislatura. Així, la delegada Marie Kapretz, restituïda el juliol, es tornarà a posar al capdavant de la representació a Alemanya. Totes les delegacions catalanes a l’exterior excepte la de Brussel·les van quedar tancades amb l’aplicació del 155.

  

 

El ministre d’Exteriors espanyol Josep Borrell va anunciar dimarts que recorrerà “en els pròxims dies” la reobertura de les “ambaixades” de la Generalitat tancades pel govern espanyol durant l’aplicació del 155, perquè considera que el Govern “no ha complert amb els procediments legals en vigor”. Tanmateix, Maragall insisteix que el govern català manté el seu calendari de reobertura. Després de Berlín, la següent que reobrirà serà la de Londres, el dijous 27 de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa