Maragall, a Iceta: no visitar els presos posiciona el PSC "al bàndol de la repressió"

L'alcaldable i dirigent d'ERC considera "tota una definició del valors del socialisme espanyol" que del líder del PSC no vulgui visitar-los per evitar una lectura política de suport als encausats

Ernest Maragall ha valorat la negativa del líder del PSC, Miquel Iceta, d'anar a visitar els presos polítics com a contrapartida al vot favorable d'ERC a la seva designació com a president del Senat espanyol. "El PSOE i el PSC es posicionen com a membre actiu del bàndol de la repressió i es qualifiquen sols", ha dit. Ha considerat que els socialistes "renoven i alimenten l’estat de coses" i que "la justificació de no anar-hi per no donar un missatge polític és tota una definició del posicionament i els valors que ha adoptat el socialisme espanyol". "Està dient: jo estic amb els que van posar a Oriol Junqueras a la presó", ha sostingut.

Tot i així, ha situat la decisió de donar-li suport com a president del Senat en mans de l’executiva d’ERC i el grup parlamentari. "Haurem d’esperar uns dies per veure com es descabdellen les dues decisions", ha dit, tot i que ha advertit que la negativa serà un "element de valoració" pels republicans. "A nivell personal, em sembla lamentable des de molts punts de vista", ha afegit el republicà, que havia militat al PSC gran part de la seva extensa trajectòria política.

 

Puigdemont

Sobre la renúncia a l'acta de parlamentari que ha anunciat Carles Puigdemont, en cas de ser escollit eurodiputat, Maragall ha estat molt més directe: "És quasi un automatisme perfectament previsible, és evident que és incompatible una cosa amb l’altra".

 

Comentaris