Manuel Valls: "Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona"

L'exprimer ministre francès confirma la seva candidatura dins d'una plataforma "transversal", en un discurs apel·lant a les emocions, i ha agraït a Cs el suport a la seva proposta

Manuel Valls
Manuel Valls | Reuters

 

Manuel Valls ha anunciat aquest dimarts a la tarda la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals per ser alcalde de Barcelona, afirmant que, tot i el seu origen socialista, serà un candidat independent respectant tots els partits pel "respecte" que mereixen tant la ciutat com la democràcia, proposant la creació d'una plataforma "ciutadana i transversal". El primer partit a qui ha agraït el suport és a Ciutadans però ha afirmat que vol que siguin "molts més", apostant per un "diàleg sense sectarisme però amb principis" per superar "el nacionalisme, el populisme i la demagògia". Valls ha recordat la història de la seva família i la seva vinculació amb la política catalana i barcelonina, que ha afirmat que l'ha acompanyat durant tota la seva vida juntament amb la llengua i la cultura dels seus avantpassats, originaris de Tarragona.

 

L'exprimer ministre francès, acompanyat de la seva germana Giovanna, que l'ha criticat amb molta duresa i en diverses ocasions, ha fet ostentació de les bones relacions de la família Valls, especialment el seu avi i el seu pare, amb el món de la cultura i la política catalana, la seva passió pel Barça i una relació sentimental profunda amb Barcelona, que ha exemplificat amb diverses anècdotes de caire personal i sentimental. L'exprimer ministre, de fet, ha arribat a afirmar que "passi el que passi" es quedarà a viure a la ciutat com una opció personal fruït del seu amor a la ciutat.

 

Pel que fa a la ciutat, Valls ha explicat que, d'un temps ençà, ha observat "amb preocupació" que "Barcelona s'està deteriorant", amb caigudes en diversos rànquings internacionals. "Barcelona és una metròpoli", ha dit, reafirmant que encara ho és, però ha afirmat que cal "canviar de rumb" per aturar una "dinàmica perdedora" en problemes com ara la delinqüència, l'habitatge o la gestió del turisme, problemes que, ha afirmat, acaben pagant amb més duresa les persones que viuen a les zones més desafavorides de la ciutat. També ha tingut paraules per a l'independentisme, afirmant que a la ciutat "no li interessa ser capital d'una república imaginària. Barcelona ha de ser un espai de trobada i convivència. Ha de ser l'inici de la solució per superar les divisions que hi ha a Catalunya".

 

 

L'exprimer ministre francès ha convidat a tots els qui es vulguin unir al seu projecte, començant "per tots els barcelonins" i continuant "pels castellanoparlants" i  les 162 nacionalitats que viuen a la ciutat. "A la gent d'esquerres i de dretes, si és que això encara vol dir alguna cosa", amb l'objectiu de "recuperar" la ciutat i "tornar la il·lusió als barelonins", amb un programa que, ha dit, incidirà en el creixement cultural de la ciutat i també en l'ecologia com a manera de crear ocupació, a més de millorar la projecció internacional d'una Barcelona que no vol que "s'associï amb el topmanta o els narcopisos".

 

Abans de fer aquest anunci, Manuel Valls ha explicat que és una decisió que havia meditat seriosament i durant molt de temps i que ha estat només després de valorar-ho en profunditat que ha optat per presentar-se a les eleccions municipals. Demà al migdia hi ha roda de premsa per acabar d'explicar els detalls de la seva proposta per a la ciutat, que no s'ha pogut fer aquesta tarda a causa de la gran afluència d'assistents, que ha deixat fora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a molts periodistes i, fins i tot, a persones que havien estat convidades a l'acte.

 

Comentaris