Maniobres perquè hi hagi observadors internacionals al judici de l'1-O

Mercè Barceló explica a la UCE com es preveu afrontar la vista al Suprem

 

 

 

Internacionalització del procés a totes les escales. Amb aquesta premissa diversos juristes, professors de Dret de diverses Facultats de Catalunya i entitats jurídiques estan preparant que al judici pel referèndum del Primer d'Octubre contra els presos polítics hi hagi observadors internacionals. 

 

 

Aquest ha estat l'anunci de Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional de la UAB, en un curs titulats "Els drets fonamentals i els seus límits" que aquest matí ha impartit a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada (el Conflent). Per Barceló, aquesta decisió respon a donar més volada encara al suports internacionals judicials que està rebent el cas català. Com exemple, la retirada de les euroordres que va decidir el jutge instructor del Tribunal Suprem de l'1-O, Pablo Llarena. 

 

 

Barceló que va impulsar el col·lectiu Prada de juristes en favor del dret a decidir i va ser lletrada del Tribunal Constitucional, i una de les sentències que va preparar va ser precisament, sobre la inviolabilitat dels parlamentaris. Diversos juristes i els lletrats dels processats preveuen que el judici es podria encetar als voltants de finals de novembre. Barceló ha apuntat que la coordinació dels observadors internacionals la porta Òmnium Cultural. Ara bé l'entitat assegura que "és una idea que s'havia posat sobre la taula" però que en cap cas tenen "res lligat".

 

Comentaris