El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Manifestació dels independentistes enfadats contra el “Govern colonial de Torra”
  • CA

 

Manifestació d’enfadats. Molt enfadats, amb el Govern de Quim Torra i amb les líders i les formacions polítiques independentistes. Aquest vespre, a la Plaça Sant Jaume, i convocats amb el lema “Assenyalem els culpables”, s’hi han concentrat unes cinc centes persones, al seu punt màxim, per retreure a l’independentisme institucional que no s’avanci cap a la independència.

 

“Som gent de frau”, amb el mateix to que la clàssica consigna “som gent de pau”; “Vosaltres sou el 155”; “Porteu els lliris als cementiris”; “Si teniu collons, torneu els escons” o “Si teniu ovaris, torneu els salaris” han estat de les consignes més repetides davant el Palau de la Generalitat a més del “Buch dimissió” o “Govern dimissió”. Fins i tot, les tanques que protegeixen l’entrada principal del Palau han estat decorades amb rètols i cartells on s’hi llegia “Administració colonial”, per membres destacats de Primàries, com Jordi Graupera. Entre els participants, un grupuscle del MIC, que cridava consignes com ara “Puta Espanya”.

 

 

Els manifestants, han mostrat una actitud serena, però de crítica dura contra els líders independentistes, fins al punt, que a mida que deien els noms dels presos polítics i exiliats, un bon gruix responien al crit de “Botifler”. De fet, ni la policia sospitava que les coses sortissin de mare. Només dues unitats d’ARRO protegien els laterals i el frontal del Palau.

 

El moment de més perplexitat ha estat quan ha arribat a la plaça Sant Jaume una marxa de torxes de l’ANC de Barcelona, com cada divendres, amb cartells dels presos polítics i unes lletres grogues enormes que formaven la paraula “Freedom”. S’hi han estat escassos minuts i han tornat a marxar pel carrer Ferran. A quarts de nou del vespre, a la manifestació, tot just i quedaven un centenar llarg de persones que esperaven l’arribada de la manifestació dels estudiants. Cap incident. 

photo5882184881738462326

Un dels rètols més exitosos, el de Puta Espanya

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa