Un manifest recull la indignació d'autònoms i demana a Homrani i Puigneró que dimiteixin

Els seus promotors amenacen amb prendre "accions" i reclamen un canvi en la distribució dels ajuts

L'afer del web d'ajuts als autònoms, que ha derivat en una polèmica pels errors tècnics que s'han produït, ha generat el sorgiment d'un moviment de protesta —de moment anònim—, la Revolta dels Autònoms, que recull firmes per a un manfiest on es reclamen les dimissions del conseller de Treball, Chakir el Homrani, i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. El manifest considera que els consellers són els responsables d'un sistema informàtic i una adjudicació que mostren "la incompetència del Govern" i que són "un símptoma del desconeixement i manca de respecte" cap als autònoms. Fonts properes als promotors del manifest, consultades per 'El Món', han explicat que per ara opten per "no posar cares" i que en funció de l'impacte del manfiest decidiran si emprenen algun altre tipus d'acció.

El manifest considera que el sistema d'ajuts ideat per l'executiu català "és injust, degradant i no soluciona" els problemes d'aquest treballadors. "Se'ls fa competir en una mena d'humiliant cursa de gossos llebrers orquestrada amb diners públics amb l'únic objectiu per part del Govern de fer-se propaganda", sosté la presentació del text, que amenaça amb prendre accions per denunciar la situació.

El text, de cinc punts, a banda de demanar la dimissió dels consellers Homrani i Puigneró, reclama la fi de les "baralles infantils" dels socis de Govern "per espolsar-se les responsabilitats, per exemple, en l'Estat".

Canvi de sistema

El moviment reclama una "distribució d'ajuts atenent a criteris redistributius que posin l’èmfasi en la necessitat i no en criteris propis de la llei de la selva"; "l’augment de recursos destinats a aquestes ajudes", i "simplificar el procés de justificació de les ajudes: l'administració té les nostres dades sense necessitat que les tornem a faciitar, i sempre es pot demanar documentació addicional a posteriori. Així ho han fet a Alemanya o els EUA".

 

Una de les primeres persones a compartir el manifest a les xarxes donant-li suport ha estat el filòsof Jordi Graupera. Desenes de persones han seguit amb el seu exemple després.

 

Comentaris