Manifest d'Òmnium, ANC i Irídia per intentar apagar el foc del carrer

13 entitats signen un document obert per rebutjar la violència policial i reivindicar la lluita no violenta

Òmnium, ANC, En Peu de Pau, l’observatori DESC, Entrepobles, La Fede.cat, Fundipau, Consell Nacional de Joventut, Unió de Pagesos, Ciemen, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya o Irídia són les tretze entitats impulsores d’un nou manifest que rebutja la violència policial i demana mantenir la lluita no violenta. Un document que han presentat com un apagafocs dels aldarulls dels darrers dies. 

 

 

En una posada d’escena senzilla al local de la Fede.cat a Barcelona, i sense preguntes, l’exdiputada de la CUP i també impulsora del Procés Constituent, Gabriela Serra, ha llegit el manifest pensat després de “quatre dies de mobilitzacions” contra la sentència.

 

El document “considera” que “ el “bloqueig, frustració, la intensificació de la repressió i la sensació de manca de sortides podrien portar a algunes persones a qüestionar la mobilització no violenta”.  Així mateix, alerta que iniciar una “dinàmica de caire violent” suposaria una “espiral perillosa que, alhora podrien generar danys irreparables” i “incrementar els nivells de patiment i sofriment”.  En la mateixa línia, assegura que la violència, “a més de rebutjable èticament”, no suposaria “cap avenç en l’alliberament de la gent empresonada ni en la resolució del conflicte”. Ans al contari, els signants creuen que incrementaria la repressió i el “patiment”.

 

En aquest context, les entitats que esperen se n’hi afegeixin més, “rebutgen” la “violència policial que s’ha vist aquests dies” i en reclama depurar responsabilitats. També remarquen que les detencions s’han pres amb “mesures d’excepcionalitat” i rebutgen de manera clara els “aldarulls” dels darrers dies i que “mai havien caracteritzat les mobilitzacions realitzades fins ara”.

 

 

 

Per tot això, demanen a la ciutadania mobilitzar-se, però que es reafirmin en el caràcter no violent. Fonts dels impulsors apunten a El Món que el document està pensat en un marc de mobilitzacions que ara per ara veuen “incontrolable” tant per les entitats com pels partits o el lideratge institucional. “Sobretot, el que s’intenta és mantenir la marca de moviment noviolent perquè considerem que és la via”, reblen els mateixos impulsors.

 

 

Comentaris (6)
David Fa 3 mesos
Que voleu que us digui..... amb el lliri a la mà està clar que no hem aconseguit res. I Només han cremat 4 contenidors , la pasma ha buidat ulls, atropellat gent, apallissat, etc..... Els catalans estem massa preocupats pel que diran ..... Massa palles mentals. Molt xerrar i poc actuar.
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
¿MOSSOS ESQUADRA QUEMANDO CONTENEDORES? https://bit.ly/2MOv7x5 Brutalidad y provocación de los antidisturbios en Catalunya: he aquí algunas clamorosas muestras. https://bit.ly/2OTwXPE
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Escolteu a la dona que ho està filmant!!! Diu que és la pròpia policia la que està cremant els containers. https://bit.ly/2OVJQsB
Cuando sueltas a la piara se acaban cagando Fa 3 mesos
Disfruten de lo apretado
Y ahora, el mismo final de siempre. Fa 3 mesos
"Yo no he sido, yo no sabía nada"; y ahora además para rizar el rizo, está la de la CUP;¿ se creen que los catalanes no independentistas somos imbéciles?, los gilipollas son los que lleváis años engañando, se lo han creído y ahora estáis recogiendo los resultados
ganxó Fa 3 mesos
Un català no independentista no diria mai aixó. Tu deus ser una català sobrevingut,,ni Deu ni Patria
fideli Fa 3 mesos
el nostre aflorament, el seu desbordament...