El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mala maror a Cs per un embolic al Consell General
  • CA

El diputat de Cs al Parlament David Mejía no veu “cap error en l’execució” del Consell General que dissabte va escollir la Comissió Gestora que es farà càrrec de la formació taronja fins al Congrés General del 15 de març. Mejía ha fet aquestes declaracions després que ‘El Periòdico’ hagi publicat unes gravacions en què alguns dirigents de Cs mostren el seu malestar pel fet que la votació fos a mà alçada i prèvia al debat. “Tots els consellers van poder aportar lliurement i de manera transparent les seves posicions”, ha indicat Mejía, que ha advertit que es va procedir d’acord amb el que marquen els estatuts del partit. El diputat ho ha dit en una atenció a la premsa, en què ha apostat perquè Cs tingui representació en la mesa del Congrés.

David Mejía ha remarcat que els estatuts del partit “defineixen perfectament” quins són els procediments que té el Consell General i assegura que les votacions sempre s’han fet a mà alçada. “Si es vol votar amb urnes s’ha de demanar prèviament, cosa que no es va fer”, ha comentat.

Alhora ha dit que aquest dissabte “hi va haver un debat enriquidor” en el qual tots els consellers que van voler van poder “aportar lliurement i de manera transparent” les seves propostes. Per tot plegat, no veu “cap error en l’execució ni en el procediment” del Consell General .

Mejía ha fet aquestes declaracions poc abans de participar en les activitats del Dia Mundial de la Sida que s’han celebrat a la plaça de Sant Jaume.

El diputat de Cs també s’ha referit a la possibilitat que el PSOE i Unides Podem cedeixin un lloc de la Taula de Congrés a Cs i deixin fora Vox. “Lluitarem per tenir un espai a la mesa”, ha afirmat Mejía, que ha afegit que José María Espejo és una persona “capacitada” i amb “experiència” com a membre de la mesa del Parlament. Així, s’ha mostrat partidari que en aquest òrgan “hi hagi representació d’un partit central i liberal que defugi de la confrontació i busqui els pactes que beneficiïn els espanyols”.

Pel que fa a les negociacions per formar govern, ha reclamat a Pedro Sánchez que deixi d’asseure’s a parlar “amb populistes i amb els que volen trencar Espanya” i que tingui “sentit d’Estat” i aposti per arribar a acords amb el PP i Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa