El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els mails aportats pel dos de Baena desvinculen Soler i Puig de l’operatiu policial
  • CA

Tercera part del testimoni del secretari instructor dels atestats contra el procés. En la vista del judici contra la cúpula d’Interior a l’Audiència Nacional, el comandant de la Guàrdia Civil, Cèsar, amb TIP N29100C, ha hagut de desvincular dos dels processats de l’operatiu policial de l’1-O.

 

Concretament, els interrogatoris dels advocats Cristóbal Martell i Fermín Morales, defensors del llavors director general de la Policia, Pere Soler, i l’exsecretari d’Interior, Cèsar Puig, han servit per treure’ls de l’equació. A més, ho han fet amb els mails que el treball d’intel·ligència de l’institut armat ha aportat a la causa per incriminar-los en el delicte de rebel·lió.

 

Així Morales ha fet admetre al número dos del cap de la Unitat de Policia Judicial a Catalunya de la Guàrdia Civil que Puig rebia mails dels plans operatius. Ara bé, perquè era qui havia d’autoritzar els pagaments de les hores extres que implicaven aquests operatius. Per altra banda, també ha hagut d’explicar que un dels mails incriminatoris segons la Guàrdia Civil on el Major del Mossos, Josep Lluís Trapero, informa a Soler que tenen “pistes” sobre quina serà la instrucció de Fiscalia no s’expliquen quines. De fet, ni s’adjunten.

 

Però s’ha reblat el clau amb un mail que consta a la causa del 25 d’Octubre. En aquest mail s’acompanya l’esborrany de l’acta de la Junta de Seguretat. En el correu,la coordinadora de l’assessoria jurídica dels Mossos confessa que no ha fet ni cas a les aportacions que havia proposat Pere Soler. “Pel que fa a les observacions que va fer el director, la cap de l’assessoria em diu que no les pot incorporar perquè no les va recollir en les seves notes”, posa negre sobre blanc. És a dir, que no va fer ni cas a simples aportacions en una reunió. Un detall que acaba de forjar el concepte que el director general de la Policia no pintava res en l’organització dels dispositius policials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa