El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maillo (PP): “No hi haurà transitorietat perquè no hi haurà referèndum”
  • CA

 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha recalcat aquest dimecres als independentistes que no s’aprovarà cap llei de transitorietat jurídica perquè a Catalunya “no hi haurà cap referèndum” d’autodeterminació. Segons ha dit, els que plantegen la ruptura amb Espanya tindran davant les institucions amb una resposta “tranquil·la” però “ferma”. Així s’ha pronunciat Maillo després que el diputat de la CUP Benet Salellas hagi desvetllat en una entrevista amb Europa Press que la llei de transitorietat jurídica que preparen JxSí i la CUP preveu substituir el Tribunal Constitucional (TC) per una Sala de Garanties catalana i també preveu crear un Tribunal Suprem català, en cas que guanyi el ‘sí’ en el referèndum d’independència de l’1 d’octubre.

“El que hem de dir des del PP és que no hi ha lloc per la llei de transitorietat perquè no hi haurà transitorietat perquè evidentment a Catalunya no hi haurà referèndum”, ha afirmat rotund Maillo a Alcañices (Zamora), abans de reunir-se amb alcaldes de la Comarca d’Aliste.

 

Demana als ciutadans que “estiguin tranquils”

 

En aquest sentit, el dirigent del PP ha ressaltat que aquells que plantegen la ruptura amb Espanya “tindran davant les institucions”, que actuaran des de la “tranquil·litat” i la “moderació” però amb una resposta “ferma”. El també responsable d’Organització del PP Maillo ha assenyalat que els ciutadans poden tenir l'”absoluta tranquil·litat” que l’1 d’octubre no se celebrarà cap referèndum i, per tant, aquesta llei de transitorietat no prosperarà.

“No hi haurà llei de transitorietat perquè no hi haurà transitorietat, ni hi haurà independència ni hi haurà referèndum. I això han de saber-ho tots els ciutadans perquè el Govern està per protegir la sobirania nacional però també per protegir el dret del catalans enfront dels radicals i els extremistes com els de la CUP”, ha exclamat. El coordinador general del PP ha subratllat que “sembla mentida” que el Govern de la Generalitat “estigui en mans” d’un “partit radical i extremista” com la CUP, “que no només no condemna els actes vandàlics contra el turisme sinó que fins i tot els encoratja, els protegeix i els justifica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa