El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maillo assegura que les institucions estan preparades per defensar la legalitat l’1-O
  • CA

 

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dissabte que les institucions de l’Estat estan “preparades per defensar la legalitat, la igualtat i la sobirania nacional”, amb “moderació” però també “des de la més absoluta de les fermeses”, i que “ara com ara i demà també a Catalunya no hi haurà un referèndum il·legal que trenqui Espanya“.

Maillo ha fet aquestes declaracions aquest dissabte en una trobada amb els mitjans al parc del Palmeral d’Alacant. En l’acte, ha estat acompanyat per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, així com del secretari general del PP a Alacant, Alejandro Dolón, i diversos diputats i senadors ‘populars’.

 

Respecte al referèndum de l’1 d’octubre, Maillo ha advertit que el “desafiament independentista” de Catalunya està plagat de “il·legalitats” i d’una “permanent provocació”. Una provocació en la qual, com ha afirmat, el PP i el Govern no hi cauran. En qualsevol cas, ha subratllat que aquest desafiament no és contra l’Executiu central, el president Mariano Rajoy o el Partit Popular, sinó “contra tots i cada un dels espanyols”.

Per això, el coordinador del PP ha insistit que defensaran els seus postulats i que “la Constitució no es pot destrossar com alguns plantegen de manera unilateral a través d’un referèndum il·legal”, a més de reiterar que el govern espanyol i Rajoy estan “preparats” perquè no se celebri el referèndum independentista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa