El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maillo a Puigdemont: “Li demano que no es faci la víctima”
  • CA

 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no es faci “la víctima”, després que hagi dit que està disposat a anar a la presó per convocar el referèndum d’independència de l’1 d’octubre. “Al senyor Puigdemont li encanta fer-se la víctima en tot aquest procés i sincerament, el que està fent l’Estat de Dret i les institucions és respondre democràticament davant aquells que permanentment volen incomplir la llei i actuar d’esquenes a la pròpia Constitució”, ha emfatitzat.

Maillo ha recalcat que el referèndum que volen fer els independentistes és “completament il·legal”. “Li demano al senyor Puigdemont que no es faci la víctima perquè no hi ha cap necessitat. Ell està obligat a complir la llei, com tots els ciutadans. Fins i tot té més obligació que els altres per ser president de la Generalitat”, ha dit, en declaracions a TVE.

 

“Resposta tranquil·la però ferma”

 

El coordinador general del PP ha assenyalat que la resposta que donarà el govern espanyol i les institucions al procés sobiranista serà “moderada” i “tranquil·la“, però “ferma”, recorrent totes aquelles decisions que siguin “manifestament inconstitucionals”. En aquest sentit, el dirigent popular ha subratllat que el govern de Rajoy prendrà totes aquelles mesures que siguin necessàries i ha demanat “confiança” als ciutadans perquè l’1 d’octubre “no hi haurà cap referèndum il·legal a Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa