Un magistrat del TC diu que no se’l pot recusar perquè “canta Raimon” i va “gaudir de Barcelona 92”

Ollero replica l’escrit de la Generalitat per evitar que integri la Sala que ha valorar la constitucionalitat de causes catalanes

“He de reconèixer, abans de res, la meva profunda sorpresa davant la recusació presentada per l’honorable Govern de Catalunya”. Així comença l’al·legació presentada pel magistrat del Tribunal Constitucional pel magistrat Andrés Ollero, a la recusació que la Generalitat ha registrat per evitar excloure’l dels casos sobre Catalunya. Una petició fonamentada en el vot particular que el magistrat va escriure en la sentència sobre  el Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya. En aquella ocasió, Ollero que va qualificar de “supremacista” defensar el dret propi català.

 

 

El magistrat, que ha estat 17 anys diputat del PP, al·lega al seu escrit de descàrreg, al que ha tingut accés El Món, que les institucions catalanes tenen un profund desconeixement” de l’afectat”. Una ignorància que els porta a “atribuir-li res més una suposada animadversió a la Generalitat, Parlament, el Govern i els ciutadans que representen”.  En aquesta línia explica la seva “sorpresa” des d’una “doble realitat”. “No existeix, en primer lloc, cap motiu perquè jo pugui emmagatzemar una animaadversió als catalans o a Catalunya en general”, remarca. “Al contrari, sí que existeixen molts que justifiquen la meva admiració i, en alguns casos, l’afecte que guardo des de fa anys per tot allò que és català”, confessa. Fins i tot, diu “alegrar-se” per poder “resaltar-ho” en un tràmit com aquest que titlla de “desagradable” de “gratuït”.

 

ollero

Part de les al·legacions d'Andrés Ollero a les que ha tingut accés El Món Quico Sallés

En aquest sentit, argüeix que “no en va part de la seva formació universitària va transcòrrer a la Barcelona dels seixanta, en un recomfortant contex cultural i polític reflexat tant en la ‘nova cançó’ com en les cançons protesta”. Mentiria si digués que parlo català, ni tan sols en la intimitat -com feia José Maria Aznar- , però ho faria també si afirmés que no canto en català, per suposat en la intimitat”, sentencia. “És per a mi difícil oblidar invitacions a compartir el "No, diguem no" i la seva lògica conseqüència:"nosaltres no som d'eixe món””, afegeix.

 

 

L’argument continua expressant que el cantautori “ja era aleshores la més eloqüent prova que per estimar a Catalunya no és ni tan sols precís nèixer-hi, o fins i tot, més al sud de "Xàtiva al carrer Blanc". “Per si fos poc”, subratlla, “anys després ja als 90, vaig tenir la sort de viure diversos dies de la Barcelona olímpica, gaudint d’una ciutat cosmopolita, oberta i acollidara que justificava sobradament l’entusiasme laudatori de Montserrat Caballé i Freddie Mercury”.

 

El magistrat també es mostra sorprès per l’ofensa que suposa haver titllat de supremacista defensar el dret català. Ara bé, tampoc aclareix el concepte esgrimint que “no falti gent que s’encaparri a negar la condició de català de qui no pensi com ells”.

Part de les al·legacions d'Ollero a la seva recusació

Part de les al·legacions d'Ollero a la seva recusació Quico Sallés

 

 

Comentaris (16)
un tipo que vive en Tabarnia Fa 3 dies
potser el jubileu per demencia, aquest noi, es nota que no gira rodo. o es un FDP i a sobra es pensa que els demes som idiotes
Ricard Fa 3 dies
Des del 1714 que van decidir restringir l'ús del català i, paral.lelament, condicionar l'aprenentatge i ús del castellà entre els propis catalans. Nosaltres, els catalans, vam ser aplicats alumnes i hi vam trobar una utilitat. És així com hem esdevingut bilingües, camaelònicament bilingües, perquè a la vegada no hem deixat de parlar als nostres fills la nostra llengua materna. Prou que saben que sense restringir els nostres drets polítics, a ser el que volem ser, la missió els result
Aureli 1 Fa 3 dies
Aquest , seixanta Raimon, deu ser un CDR . Que esperen adenunciar-lo Vox ,CS, PP ?
Ramon Fa 3 dies
L'anomenada "televisió nacional de Catalunya" fa propaganda sistemàtica del govern espanyol que té empresonat i exiliat el govern del que en principi depenia aquesta televisió.
Ramon Fa 3 dies
El lerrouxisme estava amagat sota les pedres. El lerrouxisme era l'amenaça latent de les putes Casas Regionales de merda, amb el seu xantatge: o les sucaves o l'armaven. Però, ja dic, els teníem bastant a ratlla. Un brot de fulls de pita a Salou, el Manifiesto que defensava el que ara defensa ERC, però la reacció catalana ho ofegava. Fins que va arribar el 92. Per primera vegada, la terregada colona gosava treure el cap nacionalista espanyol. Puto PSC.
Josep Fa 3 dies
Doncs aquest és el nivell de inteligencia que tenen aquesta xusma
drac Fa 3 dies
Quina gran argumentacio.
enricsvh Fa 3 dies
Això és un jutge ? Quin nivell !!! Au va, marxem.
Els espanyols consideren que Catalunya era cosmopolita quan s'hi podia viure, estudiar, ser funcionari etc..sense fer el més petit esforç per aprendre català Fa 4 dies
Ara bé, intentar defensar una llengua amenaçada fa 300 anys és "provincià" Ja veiem la gran cultura general que tenen la majoria de gent que fa 30 anys que viuen aquí i encara diuen "no entiende nada" També és flipant la quantitat d'idiomes que parla tothom a Madrid, Andalusia etc..que no tenen "el llast" de parlar català. Resumint: només servim per treballar, pagar i callar...i si parlem, que sigui en castellà.
Si aixó es un jutge, españa es un femer catòlic-pederasteril Fa 4 dies
quina llufa espanyola, quin vicari del opus.dei, quin jutge franquista, quina cosa mes repugnant, quin cuc de terra
Joan Gibert Fa 4 dies
A sobre, estúpid aquest home.
Àngel Drach Fa 4 dies
Ai, pobret!. Esperem que sigui pura senilitat perquè si s'arribés a sospitar que creu alguna de les tonteries que diu, hauria de ser inhabilitat per pura imbecilitat!
fideli Fa 4 dies
se't pot recusar per voler pixar-se-nos a la cara, als qui paguem , obligats, el teu sou i vicis...
Lleidatà Fa 3 dies
Se'ns pixen a sobre i diuen que plou.
Juan Hospitalet Fa 4 dies
¿Si canta Raimon y vio los juegos Olimpicos de Barcelona no le podria recusar Vox por ser independentista?
Ramon Fa 4 dies
Hi ha una infinitat de coses que Catalunya mai no li podrà perdonar al PSC, però la primera de la llista, sens dubte, el 92.
Buff Fa 4 dies
Aquí hay nivel mucho nivel ... de franquisme