El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid reitera les amenaces als alcaldes: qui deixi locals per l’1-O anirà als tribunals
  • CA

 

El govern de Mariano Rajoy considera que l’acte del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb alcaldes catalans d’aquest dissabte a Barcelona constitueix “una altra iniciativa fracassada dels independentistes” i del Govern català, que, segons ell, utilitza les corporacions locals en el procés per “eludir les seves pròpies responsabilitats”. A més a més, ha recordat que denunciarà els ajuntaments que cedeixin locals pel referèndum.

 

  

Així ho han assegurat fonts de la Moncloa després que Puigdemont hagi recalcat aquest dissabte davant de més de mig miler d’alcaldes que “l’Estat té un problema de democràcia” i que a més a més té “por” que els catalans s’expressin en un referèndum. En aquest acte amb l’AMI i l’ACM sobre el referèndum, s’ha llegit un manifest en què els ajuntaments prometen cedir espais per fer el referèndum, donar suport al Govern i al Parlament, i no fer cap pas enrere davant dels impediments polítics i jurídics de l’Estat.

 

Fonts de l’Executiu consideren que la convocatòria ha quedat “molt lluny” de les expectatives dels seus organitzadors perquè es tracta de “molts menys” ajuntaments dels previstos, en la seva majoria de poblacions petites que, en el seu conjunt, representen amb prou feines un terç de la població. Per tot això, les mateixes fonts han subratllat que es tracta “d’una altra iniciativa fracassada” dels independentistes i del Govern de la Generalitat, que ha intentat utilitzar els ajuntaments per eludir les seves pròpies responsabilitats.

 

A més a més, fonts de de la Moncloa han recordat que la delegació del govern espanyol a Catalunya ha advertit que denunciarà als tribunals aquells municipis que col·laborin amb un referèndum que consideren il·legal, amb iniciatives com la cessió de locals per l’1 d’octubre.

Aquest divendres passat, Mariano Rajoy va recordar que tant els ajuntaments com els funcionaris a Catalunya estan obligats a complir la llei davant del referèndum i va recalcar que l’Executiu no “abdicarà” del seu deure davant de la consulta “de cap de les maneres”. “Tot el món ha de complir la llei”, va dir el president espanyol en una roda de premsa conjunta amb la primera ministra de Polònia, Beata Szydlo, després de la XII cimera bilateral entre Polònia i Espanya que es va celebrar a Varsòvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa