El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid obliga a tornar a la feina a l’automoció i, després, els confisca tests i equips de protecció
  • CA

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha demanat al govern espanyol que retorni els tests PCR per les empreses del sector per tal d’assegurar la protecció sanitària als seus treballadors. Segons informa el Clúster d’Automoció català, davant la posada en marxa del sector les empreses van fer una planificació de les necessitats d’EPI i tests de detecció de la COVID-19. “Les empreses han buscat proveïdors, han fet les comandes amb les dificultats que hi ha per l’alta demanda per tenir els EPI i els tests aquesta setmana i ara el govern espanyol els ho treu de les mans”, declara el president del CIAC, Josep Maria Vall. “Tot plegat ens fa pensar que uns planifiquen i altres no, però que ho compensen a cop de decret”, afegeix.

De fet, el mateix CIAC lamenta que en converses amb altres clústers de l’automoció de l’Estat confirmen que Moncloa també els ha requisat els tests de detecció i fins i tot EPI, “una situació que fins on sabem no s’ha donat a Catalunya però que impossibilita que les empreses puguin tenir un mínim de seguretat”, afirma. 

Vall també assegura que “encara no ens ho creiem perquè el sector ha col·laborat des del primer dia a fabricar equips de protecció de manera gratuïta i ara ens trobem que requisen uns tests que moltes empreses consideren imprescindibles per assegurar el màxim possible la seguretat dels seus treballadors”.

El president del CIAC manté que “si els treballadors saben si tenen la COVID-19 o no és una informació que ajudaria molt a mantenir un alt nivell de seguretat, però sense els tests correm el risc que es generin nous focus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa